По-правилно е решението великденската добавка да зависи от доходите, а

...
По-правилно е решението великденската добавка да зависи от доходите, а
Коментари Харесай

Добавките за пенсионерите трябва да се отпускат според доходите им, смята Христина Христова

По-правилно е решението великденската добавка да зависи от приходите, а не да се отпуска за всички. Това сподели в ефира на Primetime някогашният обществен министър Христина Христова. Така средствата на страната ще бъдат харчени целеустремено и няма да отиват там, където няма нужда от помощта на страната. Тревожното е, че това се оказаха половината пенсионери в България – над 1 млн. и 200 хиляди души са под линията на беднотия, сподели тя.  Увеличението на пенсиите от 1 юли ще коства над 200 млн. лв., само че средствата за това са обезпечени, посочи тя.
Страната претърпява един извънредно неподходящ интервал. Нямаме бюджет, нямаме и като че ли не се чака да се образува едно солидно политическо болшинство, което да поеме отговорността. Трябва да се стремим да спазим изискванията за влизането на България най-сетне в еврозоната.
Христина Христова, някогашен обществен министър

По отношение на минималната работна заплата Христина Христова изрази мнение, че при нейното установяване на база 50% от междинната заплата за страната не са взети поради някои специфики, като огромните районни разлики в социално-икономически аспект.

Така съгласно Христова в региони като Видин или Монтана един млад експерт със междинна заплата ще получава малко повече от чиновници с най-ниска подготовка, които получават минимална работна заплата. Трябва да се мисли за районен принцип за установяване на заплатата, както и по стопански действия. Автоматичното нарастване на тези приходи в някои области на страната може да докара до по-високи равнища на безработица, сподели още Христова.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР