По повод предстоящото честване на Великден на територията на страната

...
По повод предстоящото честване на Великден на територията на страната
Коментари Харесай

Съвети на пожарната: По празниците бъдете бдителни при палене на свещи

По мотив идното честване на Великден на територията на страната са осъществени общо 1870 инспекции по съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност, оповестиха от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН).

По-голямата част от инспекциите - 1473, са на православни храмове, а 397 инспекции са осъществени на хотели, хижи и други. Целта е да се избегне възникването на произшествия, поради всеобщото събиране на хора и потреблението на открит огън.

От пожарната оповестяват още, че ще бъде обезпечено дежурство на 92 чиновници тук-там със скупчване на забележителен брой гости. Осигурена е подготвеност на дежурните екипи за реализиране на ефикасни пожарогасителни и избавителни дейности. Предвидено е дежурство на 32 пожарни автомобила, 1 специфичен автомобил и 1 кола за спешна помощ с екипи в непосредственост до църкви, манастири и други православни храмове.

Гражданите се приканват да бъдат бдителни при палене на свещи в храмове и домове. Запалените свещи основават забележителен риск от пораждане на пожар, като същите би трябвало да се слагат единствено в особено пригодени за това негорими и предпазени от вятър съдове, допълват от пожарната.

Двама души са потърпевши при пожари през последното денонощие. Пожарникарите са реагирали на 60 сигнала за катастрофи през последното денонощие, премахнати са общо 36 пожара.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР