По повод Международния ден на жената Бюрото за връзка на

...
По повод Международния ден на жената Бюрото за връзка на
Коментари Харесай

Дискусия: „Противодействие на домашното насилие – европейски практики и ситуацията в България“

По мотив Международния ден на дамата Бюрото за връзка на Европейския парламент в България провежда полемика на тематика „ Противодействие на домашното принуждение – европейски практики и обстановката в България “, която ще се предава директно онлайн на 11 март 2022 година, петък, от 10.30 до 12.00 ч.

Целта на полемиката е да бъде разисквана обстановката с домашното принуждение против дами в Европа и България. В първата част на събитието ще бъдат набелязани какви политики и тактики се ползват в Европа в тази област и какви законодателни и незаконодателни ограничения се плануват за предварителна защита на този вид принуждение. Във втория панел участниците ще хвърлят светлина върху казуса с домашното принуждение на локална почва, като ще откроят по-важните законодателни, институционални и процедурни проблеми, с които се сблъскват жертвите, и ще обсъдят методите за решаването им.

Участие ще вземат Петър Витанов, член на Европейския парламент (С&Д), Мартина Тьорнквист, юридически специалист в отдел „ Равенство сред половете “ на Генерална дирекция Правосъдие и консуматори на Европейската комисия, Елена Флориани, координатор на мрежата WAVE (Жени против насилието Европа), Диана Ковачева, омбудсман на Република България, Лилия Симеонова, шеф на кабинета на министъра на правораздаването, Елисавета Белобрадова, заместник-председател на Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание, Геновева Тишева, ръководител на Сдружение „ Алианс за отбрана от принуждение, учредено на пола “, и Надежда Стойчева, шеф на Фондация „ Асоциация Анимус “. Модератор ще бъде журналистката Поли Златарева.

Ограничен брой фенове ще могат да се включат в срещата в Zoom след предварителна регистрация до 10 март 2022 година на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm11032022.

Събитието ще бъде предавано онлайн на страницата на Бюрото на Екологичен потенциал в България във Фейсбук и в канала в YouTube.

Зрителите могат да задават въпроси към участниците авансово в slido с код #8Mart. По време на полемиката въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и посредством мнения към излъчването във Фейсбук.


Нито една повече!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР