По повод Деня на Съединението на България БДЖ организира атракционно

...
По повод Деня на Съединението на България БДЖ организира атракционно
Коментари Харесай

БДЖ организира атракционно пътуване с парен локомотив

По мотив Деня на Съединението на България БДЖ провежда атракционно пътешестване по теснолинейката сред Септември и Велинград. Всички клиенти на националния железопътен транспортьор, които демонстрират интерес към ретро преносимия състав и живописния маршрут, ще имат опция да се насладят на специфичното пътешестване на 6 септември, оповестяват от пресцентъра на БДЖ. В празничния ден пътническата комбинация ще бъде теглена от теснопътния парен локомотив № 609.7, доставен в страната ни преди 70 години.

За положителното въодушевление на пасажерите ретро влакът ще бъде декориран от сдружението "За теснолинейката ". Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона. Продажбата на билети и резервацията на непокътнати места за пътешестване с атракционните влакове ще стартира от 23 август. Билетите ще могат да бъдат закупени от железопътните бюра в столицата, както и от гарите София, Пловдив, Пазарджик и Септември.

Теснопътен парен локомотив № 609.76 е създаден в заводите Chrzanow в Полша през 1949 година и е експонат от музейната сбирка на БДЖ. Възстановен е още веднъж за придвижване преди 15 години и все още е единственият парен локомотив по теснолинейката в употреба. Извършва атракционни, юбилейни и туристически пътувания и се употребява във кино продукции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР