По повод 50-годишния юбилей на Профилирана природоматематическа гимназия Гео Милев“

...
По повод 50-годишния юбилей на Профилирана природоматематическа гимназия Гео Милев“
Коментари Харесай

Изложба събра 50-годишната история на ППМГ „Гео Милев“ в Стара Загора

По мотив 50-годишния празник на Профилирана природоматематическа гимназия „ Гео Милев “ в Стара Загора през днешния ден бе открита фото галерия, събираща историята ѝ.

„ Благодаря от името на Община Стара Загора за всички ваши достижения през годините. Продължавайте да градите триумфи, да покорявате върхове, да образовате и обогатявате младежите. Дерзайте по пътя на знанието! “, сподели при откриването на експозицията Станимира Димитрова, шеф на отдел „ Образование “ на Общинска администрация.

На южната алея на парк „ Пети октомври “ са подредени фотоси, запечатали във времето спомените на възпитаници и преподаватели.

„ Искам да поздравя цялата учебна общественост, тъй като това, което е Математическата гимназия през днешния ден, е с помощта на всеки един от вас – възпитаници, учители, родители. Всички вие сте били част от развиването на нашето учебно заведение. Ще завърша с мотото ни - „ Ние носим духът на новия свят “, обърна се към гостите на събитието Мариета Петрова, шеф на ППМГ „ Гео Милев “.

Празничните дни за старозагорската гимназия не престават с забавна стратегия. На 6 юни (понеделник), в залата на Държавна опера Стара Загора ще се организира концерт във връзка юбилея, а на 7 юни (вторник) в школото ще има Ден на ученическото самоуправление. Бъдещият млад шеф – Офелия Янакиева, също поздрави гостите на изложбата, открита през днешния ден.

Програмата включва още отчитане на резултатите от оповестения книжовен конкурс за есе на тематика „ ППМГ- духът на новия свят “, което ще се организира на 8 юни, от 14.00 часа, в къща-музей „ Гео Милев “. На 9 юни, от 13.00 часа, ППМГ ще бъде отворена за посещаване и представяне на специалностите и извънкласните действия. За 10 юни, от 9.00 часа има планувани спортни надпревари под мотото „ Спортни първояди “, а ден по-късно, от 12.00 часа, и демонстрационен волейболен мач в зала „ Иван Вазов “. Среща на випуските на 50-годишната Математическа гимназия ще събере в двора на учебното заведение своите някогашни и сегашни ученици от 16.00 часа на 11 юни, а водещ на събитието ще бъде Иван Динев – Устата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР