По повод 20 октомври - Деня на европейската статистика, Националният

...
По повод 20 октомври - Деня на европейската статистика, Националният
Коментари Харесай

Момиче от Белово победи в конкурс за статистическо есе

По мотив 20 октомври - Деня на европейската статистика, Националният статистически институт (НСИ) разгласи конкурс за статистическо есе за възпитаници на тематика: „ Значението на формалната статистика в актуалния свят на информация и дезинформация “. Участие взеха 82-ма възпитаници от 44 учебни заведения в 28 обитаеми места. С предпочитание и доста труд те написаха своите текстове и станаха част от европейските жители, които правят оценка и се доверяват на статистическата информация на Национален статистически институт и Евростат. За членовете на журито беше наслаждение да четат творбите им и отговорно да подберат най-хубавите от тях. А те са:

Първо място - Петя Ласкова, СУ,,Александър Иванов-Чапай “, гр. Белово
Второ място - Анна Михайлова, НПГ „ Димитър Талев “, гр. Гоце Делчев
Трето място - Цветислава Димитрова, ППМГ „ Акад. Иван Ценов “, гр. Враца.

Много аплодисменти събраха учениците от 109 ОУ „ Христо Смирненски “ в София, които не отговаряха на предварителните критерии за присъединяване, само че демонстрират знанията и уменията на по-малките и желанията им да вземат участие и в бъдеще в статистическите начинания на Национален статистически институт. За тях е планувана специфична поощрителна премия.

Националният статистически институт благодари на всички участници и им пожелава Денят на европейската статистика да се трансформира за тях в ден на задоволство от знанията и уменията им в статистиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР