На 30 април в Плевенска област е проведена специализирана полицейска

...
На 30 април в Плевенска област е проведена специализирана полицейска
Коментари Харесай

Спецоперация в Плевенско: Четирима души са в ареста, какво са извършили?

На 30 април в Плевенска област е извършена профилирана полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред. В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция, както и ЗЖУ – Плевен.

Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите , кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.

В 09:30 часа при инспекция в частен дом в село Рибен са открити 21 патрона тиня . 9 х 18 с железен сърдечник и 147 ампули морфин по 1 милиграм. Те са предадени с протокол за непринудено предаване от 37-годишен. По негови данни патроните е бил намерил преди година, а лекарството е било изписано за лекуване на непосредствен . По случая е формирано досъдебно произвеждане.

На територията на кооперативен пазар на улица “Княз Александър Батенберг “ е открита полиетиленова чанта с жълто – кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и аромат на тютюн с общо тегло 2.000 кг . За открито количество е формиран констативен протокол. Работата продължава полицейски контрольор от Второ районно управление (на МВР) – Плевен.

Около 17:00 часа в регионалния град при претършуване в парцел на 61-годишен са открити полиетиленов плик с размери 5 см Х 7 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло от към 0,5 грама и електронна везна. Предстои назначение на физико – химична експертиза на откритото вещество. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.354 „ а “, ал.3 от Наказателен кодекс.

В хода на акцията са открити трима водачи, седнали зад кормилата на коли измежду приложимост на алкохол . Около 07:10 часа в град Плевен на улица „ Лозенка “ е тестван 35-годишен, лидер на лек автомобил „ Волво “. Проба с техническо средство „ Дрегер дръг тест 5000 “ е посочила, че кара след приложимост на наркотични субстанции – метамфетамин и канабис. Издаден е ваучър за здравно проучване и лидерът е дал кръвна проба.

Около 13:25 часа в село Чомаковци е спрян „ Фолксваген “, с лидер 21-годишен. Техническо средство е открило, че ръководи МПС след приложимост на наркотични субстанции – канабис. Издаден е ваучър за здравно проучване. Направен е отвод за предоставяне на кръвна проба за лабораторен разбор във ФСМП – Червен бряг .

Около 13:40 часа в град Плевен на улица „ Шипка “ при инспекция на водача на „ Дачия “ – 35-годишен, наркотестът му е посочил амфетамин, метамфетамин и канабис . Издаден е медицински ваучър за проучване и лидерът е дал кръв за химически разбор. По реда на чл.212 от Наказателно-процесуален кодекс са осъществени огледи на колите. Нарушителите са арестувани за период до 24 часа по ЗМВР.

Служители на районно управление (на МВР) – Белене са направили инспекция на частен дом в село Бяла вода, където са намерили да се съхраняват към 1 куб.м. дървен материал от типа „ Черница “. По случая е формирана полицейска инспекция и е формиран акт по Закона за горите.

В хода на интервенцията са арестувани 4 лица и са формирани 4 бързи производства и две досъдебни производства .

Проверени са 465 лица и 283 моторни транспортни средства . Извършени са инспекции на 10 пункта за черни и цветни метали, 12 заложни къщи, 8 автоморги, автосервизи и депа; 20 питейни и увеселителни заведения, 25 търговски обекта. В региона са регистрирани 8 закононарушения, свързани с нарушавания на Закона за горите, опиати и нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 57 акта. Изготвени са 12 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са формирани и 5 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от профилирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по подготвеност. Работата по случаите продължава.

13-годишно момче пострада при зрелищна верижна злополука в Плевен

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР