По покана на председателя на Регионалната организация на инвалидите Веселин

...
По покана на председателя на Регионалната организация на инвалидите Веселин
Коментари Харесай

Областният управител инж. Маринчо Христов уважи хората с увреждания

По покана на ръководителя на Регионалната организация на инвалидите Веселин Василев, регионалният шеф инж. Маринчо Христов почете честването на Международния ден на хората с увреждания, който се отбелязва всяка година на 3-ти декември.

Сред поканените посетители бяха още Георги Вишнаров - шеф на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне ” Сливен, Ваньо Матев-директор на ДСП-Сливен,както и представител на Дирекция " Социални действия, опазване на здравето и спорт " към Община Сливен в лицето наСоня Ношкова.

В своето приветствено слово към всички присъстващи, областниятуправител изрази своето разбиране, че характерните благоприятни условия на хората с увреждания са моторът, който може да задвижи смяната към превъзмогване на досегашните стандарти и дейното им включване във всички сфери на публичния живот.

Той подчертава върху подготовката от страна Министерството на труда и обществената политика на нормативни промени за обезпечаването на по-добра и качествена грижа в осъществяване на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на хората с увреждания изтъквайки още, че с помощта на трудовите медиатори в Агенцията по заетостта единствено през 2023 година над 5000 души с трайни увреждания са почнали работа.

„ Уверявам Ви, че има и желанието, а имам вяра и във опциите, да се реализира смяната с всички институции, ангажирани със основаването и използването на политиките за хората с увреждания и дейното присъединяване на Вашите организации. Защото съм уверен, че с цел да бъде смяната качествена, всяко деяние би трябвало да бъде подчинено на правилото „ нищо за Вас, без Вас. "

Бъдете здрави и не губете вярата, че можете да променяте към по-добро освен своя, само че и публичния живот. Защото единствено другите трансформират света! “ сподели още Маринчо Христов.



В духа на другарска атмосфера, всички посетители на дребното празненство имаха опцията да видят премиите и достиженията на членовете на клуба донесени от разнообразни участия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР