По покана на изпълнителния директор на УНИЦЕФ Хенриета Форе българският

...
По покана на изпълнителния директор на УНИЦЕФ Хенриета Форе българският
Коментари Харесай

Мария Габриел влиза в Борда на глобалното партньорство за младежта

По покана на изпълнителния шеф на УНИЦЕФ Хенриета Форе българският еврокомисар Мария Габриел става член на Борда на световното партньорство Generation Unlimited („ Поколение без граници “) и ще се включи в работата по цифровите и предприемачески умения на младежите. Тази самодейност се концентрира върху увеличение на опциите за деца и младежи от 10 до 24 години, по-специално вложенията в приблизително обучение, умения за учене и обезпечаване на претовареност.

„ За мен е чест и отговорност да работя за развиване на умения и компетентности у младежите, които ще ги създадат по-конкуретни на пазара на труда. Главната цел на самодейността «Поколение без граници» е всеки младеж да бъде обзет в някаква форма на образование или претовареност до 2030 година Ключово измерение на тази цел е също онлайн образованието, изключително при компликациите, които трябваше да преодолеем по време на пандемията. С екипа ми към този момент сме напреднали в работата по тези въпроси. Те са заложени в обновения План за деяние в региона на цифровото обучение и в рамката на европейското пространство за обучение, които ще показва доста скоро”, разяснява Мария Габриел. Двете начинания ще работят като движеща мощ за по-амбициозен метод към цифровото обучение, оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия.

По покана на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който е и съпредседател на Generation Unlimited, през днешния ден следобяд комисар Мария Габриел ще вземе присъединяване в срещата на високо ниво под надпис «Поколение без граници: да дадем благоприятни условия на половината от света». Тя цели да способства за обединяването на международните водачи към създаване на обща визия за свързване на всички учебни заведения и младежи с интернет посредством поддръжка за вложения. Събитието ще ги подтиква също по този начин да ускорят дейностите за съдействие сред обществения и частния бранш и дейно взаимоотношение с младежите за модернизиране на образованието, обезпечаване на интернет съгласуваност и умения в предприемачество за 3.5 милиарда деца и младежи до 2030 година Резултатите от срещата ще допринесат и за полемиката по време на Генералната асамблея на Организация на обединените нации на 23 септември.

„ Достъпът до високоскоростен интернет и обезпечаване на условия за отдалечено и смесено образование са от основно значение. Нужна е цифрова инфраструктура, само че и умения и познания, което значи да влагаме в професионалното образование на учителите и развиването на уменията на учащите в региона на цифровите технологии. Без вложения в умения и компетентности младежите ще срещат компликации да отговорят на новите условия на пазара на труда. Eдна от задачите ми като член на Борда на „ Поколение без граници “ и в бъдещото ни съдействие с УНИЦЕФ ще бъде придобиването на цифрови умения като движеща мощ за конкурентоспособността на младежите “, разяснява българският еврокомисар Мария Габриел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР