По покана на главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова главният

...
По покана на главния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова главният
Коментари Харесай

Гешев почете годишнина от създаването на Прокуратурата на Украйна

По покана на основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова основният прокурор на България Иван Гешев участва в Киев на честванията на 30-а годишнина от основаването на Прокуратурата на Украйна.

Тържественото събитие бе намерено от украинския президент Владимир Зеленски, а одобрение към украинските прокурори насочиха министър председателят на страната Денис Шмигал и ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Сред задграничните посетители във връзка годишнината от основаването на украинската прокуратура са още основните прокурори на редица европейски страни, представители на Съвета на Европа и европейски институции, на дипломатическия корпус в Киев и други публични лица.

След края на тържествената част основният прокурор Иван Гешев взе участие в публична среща с президента на Украйна Владимир Зеленски, на която участваха основният прокурор на страната Ирина Венедиктова, както и Нида Грунскене - основен прокурор на Литва, Андрес Пармас - основен прокурор на Естония, и Камран Алиев - основен прокурор на Азербайджан.

По мотив годишнината от основаването на украинската прокуратура Иван Гешев насочи благопожелание за здраве, старание и триумфи на украинските си сътрудници в задачата им за отстояване на стабилността и справедливостта в страната в духа на демократичните полезности и господство на правото.

Главният прокурор на България е в Киев и за присъединяване в Международния антикорупционен конгрес „ Клептокрация и противозаконни финансови потоци “.

На фотографията горе от дясно наляво са основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, основният прокурор на Република България Иван Гешев, основният прокурор на Литва Нида Грунскене, основният прокурор на Естония Андрес Пармас и Камран Алиев - основен прокурор на Азербайджан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР