По пътищата има много агресия и водачите постоянно се приканват

...
По пътищата има много агресия и водачите постоянно се приканват
Коментари Харесай

Вежливостта зад волана може да бъде опасна

По пътищата има доста експанзия и водачите непрекъснато се приканват освен да съблюдават разпоредбите за придвижване, само че и да бъдат учтиви към останалите участници в придвижването. Прекомерната вежливост обаче може да докара до произшествия. Това са открили немски специалисти от ADAC, които онагледяват изказванието си с два съответни случая.

Например, автомобил се движи по път, по който не е очакван пешеходен преход, само че има човек, който би трябвало да пресече навръх това място. Той прави крачка към пътя и водачът взема решение да спре, с цел да премине индивидът. В същото време не регистрира обстоятелството, че колите, които се движат зад него, не чакат сходни дейности от негова страна. В резултат на това се случва произшествие, при което пешеходецът също може да бъде ранен. В тази обстановка лидерът става съизвършител в пътно нарушаване.

Другата обстановка е когато водачът се движи по основен път и внезапно взема решение да се откаже от правото на предпочитано прекосяване в интерес на кола, приближаваща се от вторичен път. В някои случаи това може освен да докара до взаимно недоумение, само че и да провокира изключителна обстановка. Следователно на пътя лидерът би трябвало освен да разбере логиката на развиването на пътната конюнктура, само че и да оцени реакцията на другите към дейностите му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР