По отделни искания на белгийските власти и на Европейския прокурор,

...
По отделни искания на белгийските власти и на Европейския прокурор,
Коментари Харесай

ЕП иска сваляне на имунитетите на още четирима евродепутати

По обособени претенции на белгийските управляващи и на Европейския прокурор, Парламентът ще стартира процедура за разглеждане на въпроса за снемането на имунитета на четирима членове на Екологичен потенциал, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Очаква се в понеделник ръководителят Роберта Мецола да разгласи, че настояването ще бъде прегледано. В изказване от 2 януари тя съобщи:

„ От самото начало Европейският парламент прави всичко по силите си да спомага в следствията и ние ще се погрижим да няма безотговорност. Отговорните лица би трябвало да знаят, че този парламент е на страната на закона. Корупцията не може да заплаща и ние ще създадем всичко, с цел да се борим с нея ".

Въз основа на настрана следствие, Европейската прокуратура изиска снемане на имунитета на двама членове на Екологичен потенциал заради хипотетична машинация в ущърб на бюджета на Европейски Съюз. Това е обвързвано с ръководството на техните парламентарни надбавки и възнагражденията на упълномощените им парламентарни сътрудници. За да прегледа това искане, Парламентът се чака да промени своя устав за активността, с цел да го приведе в сходство с мандата на Европейската прокуратура при гласуването във вторник.

Очаква се ръководителят да разгласи началото на процедурата по-късно по време на сесията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР