По неизвестни засега причини европейската система за сателитна навигация Галилео

...
По неизвестни засега причини европейската система за сателитна навигация Галилео
Коментари Харесай

Мащабен срив в работата на навигационната система Галилео

По незнайни към този момент аргументи европейската система за сателитна навигация Галилео е напълно отвън строя.

Работата на европейската сателитна система за навигация Галилео е напълно прекъсната. Системата престана да работи в четвъртък, 11 юли и към сегашен ден въобще не може да се употребява. В страницата със статута на работата на Галилео се вижда, че 24 от всичките 26 спътника са маркирани като „непригодни за използване“, а за останалите два надписът е „провеждат се тестове“ – т.е., и те не могат да се употребяват.

На 11 юли виновната за Галилео Европейска организация по сателитните системи за навигация предизвести фирмите и държавните организации, употребяващи Галилео, за мощно утежняване на сателитния сигнал. В известието се споделя, че силата на сигнала не подхожда на нужното равнище и системата може да се употребява единствено на собствен риск.

На 13 юли организацията заяви, че Галилео тотално е прекратил своята работа . Тоест, всички приемници, в това число и в най-съвременните смарт телефони, са престанали да получават данните за геолокация и време. Вместо от Галилео, мобилните устройства започнаха да получават информация от американската система GPS, от съветската ГЛОНАСС и от китайската Beidou.

Причините за случая не са известни. BBC заяви, че казусът може да е провокиран от срутва в работата на италианската Precise Timing Facility (PTF), която е основен миг от Галилео.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР