Окръжният съд в руския Санкт Петербург арестува ръководителя на превозвач,

...
Окръжният съд в руския Санкт Петербург арестува ръководителя на превозвач,
Коментари Харесай

Русия задържа превозвача, чийто автобус падна в река в Санкт Петербург

Окръжният съд в съветския Санкт Петербург арестува ръководителя на транспортьор, чийто рейс падна в река Мойка от Поцелуевия мост в петък, причинявайки гибелта на седем пасажери. Това оповестява сътрудник ТАСС в понеделник.

" Удовлетворяваме настояването на следствието и постановяваме мярка за неотклонение на Халилова Джахангир Адалет задържане под стража до 10 юли 2024 г . ", сподели арбитър Наталия Рябова, обявявайки решението.

В неделя на 28-годишния представител на Такси ООД е повдигнато обвиняване по ч. 3 на член 238 от Наказателния кодекс на Руската федерация (предоставяне на услуги, които не дават отговор на условията за сигурност, което води до гибелта на две или повече лица по небрежност).
 Пътнически рейс падна в река в Санкт Петербург Обновена
Пътнически рейс падна в река в Санкт Петербург

Най-малко седем души са починали

ТАСС заяви за ареста на подсъдимия на 11 май . Разследването откри, че обвиненият, съгласно длъжностната си характерност, е отговарял за надзор върху спазването на трудовата и транспортната дисциплинираност, в това число графика за работа и отмора на водачите на компанията. Според Следствения комитет на водача на падналия в реката рейс не е била обезпечена в продължение на няколко дни нужната отмора.

Обвиняемият и бранителят се опълчиха на настояването на следователя и желаеха мярка за неотклонение домакински арест. Адвокатът уточни, че обвиненият е сътрудничил на следствието, давал е показания и е признал виновността си във връзка с съставянето на график за чиновниците на организацията. Прокурорът поддържа позицията на следствието.

Припомняме, че в центъра на Санкт Петербург пътнически рейс с към 20 души падна от моста в река Мойка. Седем души починаха. 

Според информация от Градската транспортна комисия, водачът е изгубил надзор над рейса. Движението на тролейбусите по Поцелуевия мост е било спряно след случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР