Поне 16 души загинаха, след като , донесени от циклона

...
Поне 16 души загинаха, след като , донесени от циклона
Коментари Харесай

Циклонът Ремал доведе до смъртта на 16 души в Бангладеш и Индия

Поне 16 души починаха , откакто, донесени от циклона Ремал, връхлетяха крайбрежията на Индия и Бангладеш и през днешния ден. Това оповестяват от Reuters.

Със скорост до 135 км/ч. циклонът е прекосил региона към южното пристанище Монгладеш в Бангладеш и прилежащите острови Сагар в индийския Западен Бенгал късно през вчерашния ден, показват локални метеорологични чиновници. Бурята е достигнала сушата към 21 часа локално време, преди да отслабне през днешния ден сутринта.

Официалният брой на жертвите се е нараснал и в двете страни , защото информацията е пристигнала напряко от крайбрежните райони. Към момента най-малко 10 души са изгубили живота си в Бангладеш, заяви ръководителят на ръководството на бедствията Миджанур Рахман, без да дава още детайлности.

По негови думи двама души са починали, до момента в който са се насочвали към околните убежища от циклони. Местните управляващи ще имат потребност от повече време, с цел да преценяват цялостния размер на загубите.

" Хората нормално са доста неохотни да изоставен добитъка и домовете си , с цел да отидат в убежищата. Те чакат до последния миг, когато постоянно е прекомерно късно ", уточни Миджанур Рахман.
 Училища и колежи затвориха поради високите температури в Бангладеш
Училища и колежи затвориха поради високите температури в Бангладеш

Това е втората година, в която управляващите подхващат сходен ход поради рисковите жеги

Допълнително, в индийския щат Западен Бенгал 4 души са починали от токов удар, оповестиха управляващите, с което броят на жертвите в щата е достигнал до шест. Един човек е бил погубен от падащ бетон в столицата на щата Колката, до момента в който една жена е умряла след сриване на глинен дом на остров Мусуни в делтата на Сундарбан.

Бангладеш спря електроснабдяването в някои региони авансово, с цел да избегне повреди, до момента в който в доста крайбрежни градове паднали дървета и скъсани електропроводи в допълнение нарушиха доставките, по данни от чиновници на енергийното министерство.

Близо 3 милиона души в Бангладеш са без електричество. Властите в Западен Бенгал оповестиха, че минимум 1200 електрически стълба са били изкоренени, до момента в който 300 глинени колиби са били изравнени със земята.

Свирепите ветрове са отнесли и покривите на някои ламаринени и сламени къщи. Дъждът и приливите са развалили още някои диги и са наводнили крайбрежните региони в Сундарбанс, дом на едни от най-големите мангрови гори в света, които се споделят от Индия и Бангладеш.
 14 починали и над 75 ранени след сриването на билборд в Мумбай
14 починали и над 75 ранени след сриването на билборд в Мумбай

Билбордът е с девет пъти по-голям от оптималния позволен размер

Наводнени от дъжд пътища попречиха на пътуването в столицата на Бангладеш Дака, където управляващите, готови за бурята, сътвориха близо 8 000 убежища от циклони и активизираха 78 000 доброволци.

Индийският град Колката възобнови полетите, откакто повече от 50 бяха анулирани през вчерашния ден. Възстановени са и крайградските влакове. И двете народи изтеглиха близо милион души към плануваните убежища - към 800 000 в Бангладеш и почти 110 000 в Индия.

Очаква се бурята да се придвижи на североизток и последователно да отслабне в допълнение през днешния ден следобяд, носейки още дъждове над щатите там.

Циклонът е първият за тази година, като част от честите стихии, които нахлуват по ниско разположените крайбрежия на двете южноазиатски страни през последните години. Това се дължи на изменението на климата, което покачва температурите на повърхността на морската вода.
 Пет жертви и над 100 ранени след торнадо в Индия
Пет жертви и над 100 ранени след торнадо в Индия

Торнадото удари няколко елементи на област Джалпайгури в неделя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР