Вулканът Ибу на отдалечения индонезийски остров Халмахера днес. Облакът пепел

...
Вулканът Ибу на отдалечения индонезийски остров Халмахера днес. Облакът пепел
Коментари Харесай

Вулканът Ибу в Индонезия изригна отново

Вулканът Ибу на отдалечения индонезийски остров Халмахера през днешния ден. Облакът пепел е достигнал височина от шест километра в небето, по информация на организацията по вулканология в страната. Издадено е предизвестие с червен код за авиационните управляващи с локални полети, предават от Reuters.

Стълбът пепел се движи на запад , показаха още от организацията, като прибавиха, че изригването е станало в 3 часа сутринта локално време. Те предлагат радиус от седем километра да бъде евакуиран.

Заради изригване на вулкана Руанг по-рано организацията увеличи  до най-високото допустимо.

Припомняме още, поредицата от вулканични изригвания на Ибу този месец продължава. Местните управляващи видяха повишаване на вулканичната интензивност от април, което докара до евакуации на хора от седем близки села.

Активността на Ибу не е единствената за Индонезия напоследък. Държавата се намира на тихоокеанския " Огнен пръстен " и има 127 дейни вулкана.

Внезапни от планината Марапи, една от най-активните в провинция Западна Суматра, покриха няколко близки региона след проливния дъжд на 11 май. Поне 62 души починаха, до момента в който 10 души към момента са в неопределеност.

През последните седмици  също изригна. Това до на близкия остров.
 Земетресение от 6, 5 удари индонезийския остров Ява
Земетресение от 6, 5 удари индонезийския остров Ява

Няма предизвестие за цунами
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР