По най-бързия начин ще започне проектирането на градската железница в

...
По най-бързия начин ще започне проектирането на градската железница в
Коментари Харесай

По най-бързия начин ще започне проектирането на градската железница в Пловдив

По най-бързия метод ще стартира проектирането на градската железница в Пловдив. Това стана ясно по време на посещаване на министъра на превоза и известията Николай Събев в най-голямата икономическа зона в Пловдив - Тракия.

45 000 души всяка заран отиват на работа с персонални или служебни коли и това провокира все по-сериозни усложнения с напредването в града.

Железопътният превоз има положителни предпоставки да предложи опция, само че досега слабата периодичност на обслужваните посоки, както и лимитираният преносим състав не позволяваха усъвършенстване в тази тенденция.
С към този момент утвърдените средства от Националния проект за възобновяване и резистентност ще осигурим съвременен преносим състав с нулеви излъчвания, като придобиването на влаковете би трябвало да съвпадне по време със завършването на железопътното трасе.

Предстои регионалният шеф да изпрати писма до кметовете на общините и до индустриалните зони към града да показват проект за местата на спирките, като концепцията е те да образуват градски възли, които съчетават няколко типа превоз, изясни Николай Събев.
В ход е строителството на железопътен възел Пловдив, а в новата оперативна стратегия е заложена и втора фаза на плана, с която ще се обезпечи съвременна и оперативно съвместима инфраструктура, разяснява още министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР