По-малко британски туристи идват в Пампорово през тази зима и

...
По-малко британски туристи идват в Пампорово през тази зима и
Коментари Харесай

Спад на британските туристи отчитат в Пампорово

По-малко английски туристи идват в Пампорово през тази зима и съгласно хотелиери спадът е основно поради процедурата към Брекзит. Ски сезонът в курорта се обрисува с растеж на туристи като систематизирани данни, показва Мариан Беляков, изпълнителен шеф на "Пампорово " АД. Според него спад се регистрира във връзка с английските и турски групи, само че това понижение се компенсира от нарастване на потока от български, ирландски и балкански туристи.

Пампорово разполага с най-хубавите условия в ски зоната за последните 7-8 години, всички писти и лифтове работят, прецизират от "Пампорово " АД.

Несигурността, обвързвана с процедурата към Брекзит, неустойчивостта на паунда сигурно имат въздействие за следения спад на туристи от английския пазар, счита Мариан Беляков. За разлика от британците, при ирландските ваканционни групи се вижда нараснал интерес към Пампорово през тази зима. Ръст се регистрира при български, румънски, македонски и гръцки туристи. Поевтиняването на турската лира се счита от хотелиерите за съществена причина за прочут отлив на туристи от южната ни съседка.

Толкова положителни условия за ски в Пампорово не е имало през последните години, разясняват от "Пампорово " АД. Ранното разкриване на ски сезона още на 8 декември и сполучливият старт благоприятства за позитивните резултати, считат хотелиери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР