По линия на НАТО и колективната отбрана на пакта, с

...
По линия на НАТО и колективната отбрана на пакта, с
Коментари Харесай

България и Полша - единни за НАТО, на различни позиции за Русия

По линия на НАТО и груповата защита на пакта, с Полша нямаме разминавания. По тематиката със глобите против Русия сме на разнообразни отзиви. Това стана ясно след общата конференция на министър председателите на Полша и България - Беата Шидло и Бойко Борисов, в София.

"За груповата защита на пакта, с Полша сме единни. Но по време на нашето председателство може да повдигнем тематиката за глобите, наложени против Русия ", изясни Борисов.

Той акцентира, че икономическите ограничавания против Русия могат да бъдат свалени единствено, в случай че всички в Европейски Съюз са съгласни. "Може да бъде открито прагматично решение, тъй като за нас това е значимо ", посочи българският министър председател.

Беата Шидло бе безапелационна, че за събаряне на глобите против Русия може да се приказва единствено откакто Русия извърши Минските съглашения, свързани с Украйна.

Двамата министър председатели се договориха, че двете страни ще положат дружно оптимални старания да се удължи животът на топлоцентралите, които допълват енергийния баланс на двете страни.

Двамата са разискали и директивата за командироването на транспортните служащи.

"Полша желае компромис по директивата за служащите, изключително що се отнася до транспортните компании ", сподели Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР