По инициатива на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на

...
По инициатива на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на
Коментари Харесай

България предостави 132 защитни костюма в помощ на българското национално малцинство в Сърбия

По самодейност на вицепремиера по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева България даде през днешния ден 132 комплекта медицински защитни дрехи за неведнъж прилагане, нужни за битката с ковид, за регионите, в които живее преобладаващата част от българското национално малцинство в Сърбия.

Лекари и медицински личен състав от здравните домове в Босилеград и Цариброд, от лечебните заведения в Пирот и Сурдулица и от медицинския пункт в Звонци получиха особено ушити по техните размери дрехи.

„ Следя доста деликатно и със угриженост ситуацията в регионите, в които живеете. Запозната съм с потребностите, които имате в борбата против вируса. Искам да ви уверя, скъпи сънародници, че постоянно можете да разчитате на поддръжката на България “, се показва в послание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева към българското национално малцинство в Сърбия. Тя благодари на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, който откликна на молбата й и спомага предприятия на Министерството на защитата да произведат професионалните медицински костюми особено за потребностите на българите в Сърбия. Защитното облекло е със документ за качество, отговарящо на най-високите международни стандарти.

Помощта беше предадена на шефовете на лечебните заведения и медицинските центрове на гала в Цариброд от българския дипломат в Сърбия Радко Влайков в наличието на кмета на Цариброд Владица Димитров и на началника на Пиротския окръг Драгана Тончич. Церемонията стартира с едноминутно безмълвие в памет на умрелите лекари от ковид в Сърбия и в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР