Калифорнийският университет в Лос Анджелис отново отвори врати за образователна

...
Калифорнийският университет в Лос Анджелис отново отвори врати за образователна
Коментари Харесай

Полицията готова да влезе и в Калифорнийския университет

Калифорнийският университет в Лос Анджелис още веднъж отвори порти за просветителна активност, в това число и кампуса, въпреки че полицията остава в подготвеност след оповестената " тактическа паника " предния ден.

Университетът прекрати активност откакто породи напрежение сред протестиращи. Предполага се произраелски протестиращи се бяха струпали на кръстовище до кампуса, в който едновременно с това има пропалестински палатков лагер.

Полицейското ръководство на Лос Анджелис издаде " тактическа паника " за целия град по отношение на оповестеното нелегално събиране на пропалестински лагер в Калифорнийския университет, което остава в действие заяви CNN, базирайки се на лични източници в полицията. Предупреждението уведомява всички чиновници на полицията на Лос Анджелис, че при нужда могат да бъдат извикани, с цел да окажат подпомагане на продължаващата обстановка в кампуса.

Изпратените на място в Калифорнийския университет служители на реда желаеха лагерът да бъде изоставен, защото протестиращите са в нарушаване на закона и подлежат на административни дейности ". Обикновено това предизвестие идва преди фактическата интервенция на органите.

Предния ден полицията щурмува една от постройките, Хамилтън хол, на Колумбийския университет в Ню Йорк , която бе окупирана от стачкуващи в поддръжка на палестинците. Това се случи по категорично гледище на управлението на университета , съгласно което протестните дейности са " ръководени от хора, които не са свързани с университета ". Арестуваните при митингите са към 300, които не престават да бъдат разпитвани. Местните управляващи на брифинг оповестиха, че огромна част от задържаните в действителност нямат нищо общо с университета и неговата активност.
 Полицаи влязоха в Колумбийския университет
Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Ръководството на университета желае полицията да остане

Само за последните 24 часа стотици стачкуващи бяха задържани в Съединени американски щати , само че митингите против израелските бомбардировки над Газа не престават в университетските кампуси в цялата страна. В Университета на Аризона органите на реда са употребявали палки и гумени патрони против протестиращи в сряда, се споделя в изказване на университета.

Университет на Ню Хемпшир също изиска щатската полиция а бъде ситуирана в колежа " Дартмут " заради " противозаконна активност ". И този университет съобщи, че ще пази свободата на словото в кампуса, само че " няма да разреши тя да бъде кооптирана от дребна група протестиращи, в това число външни пропагандатори ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР