Не е далече денят, когато Одеса ще отхвърли робството на

...
Не е далече денят, когато Одеса ще отхвърли робството на
Коментари Харесай

В Русия отново освобождават Одеса - с ракети и заклинания

Не е надалеч денят, когато Одеса ще отхвърли робството на бандеровците и още веднъж ще бъде същински свободен град . Това се декларира в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка 10-годишнината от случилото се в украинския град. Руските медии и публични представители през днешния ден 2 май, включиха цялата информативен уред, с цел да напомнят конфликтите и пожара в Дома на профсъюзите в Одеса през 2 май 2014 година

Мария Захарова декларира: " Уверени сме, че не е надалеч денят, когато Одеса, свалила игото на актуалните бандеровци, още веднъж ще се трансформира в същински свободен град, където хора от разнообразни националности ще живеят в мир и естетика. "

" Днес, отдавайки респект на паметта на жертвите на кървавата кавга в Одеса, ние сме уверени, че справедливото отмъщение рано или късно ще застигне причинителите и вдъхновителите на това варварско закононарушение, което няма отминалост ", означи Захарова, като уточни че методите, употребявани от нацистите, показват " човеконенавистната същина на режима, открит в Украйна ".
 Силни гърмежи отекнаха в Одеса тази заран
Силни гърмежи отекнаха в Одеса тази заран

Поразени са два пристанищни терминала за експорт на земеделска продукция

Едновременно с това в последната седмица знаково съветската войска усили ударите по черноморския град . Одеса всекидневно се подлага на офанзиви както с дронове, по този начин и с ракети. Само през вчерашния ден при офанзива късно вечерта минимум 14 души бяха ранени при удар след оповестена въздушна паника към 22 часа вечерта., при което имаше и убити. Последните две офанзиви се случиха в оповестените дни на печал в Одеска област след най-смъртоносната от месеци.

Освен изказванията на Мария Захарова през днешния ден съветските медии необятно популяризират коментара на Виктор Медведчук - с название Кума на Путин, който след обвинявания за държавна измяна в Украйна и развива към този момент активност в Русия.

Също по този начин всеобщо в медиите се препубликува и изказването на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, което декларира, че случилото се в Одеса на 2 май 2014 година е едно от проявленията на нацизма в Украйна, против който е ориентирана и сега така наречен специфична военна интервенция.
 Медведчук упреква украински и външни сили за безредиците в Одеса през 2014 година
Медведчук упреква украински и външни сили за безредиците в Одеса през 2014 година

Десетки починаха при конфликтите в Профсъюзния дом, за които бяха упрекнати радикали

по улиците на Одеса сред последователите на обединена Украйна и проруските деятели през 2014 година Предходният месец Русия към този момент бе анексирала Крим, а въоръжените сепаратисти бяха окупирали градове в Донецк и Луганск. През април бяха провъзгласени Донецка, Луганска и Харковска национални републики, последната обаче украинските управляващи бързо съумяха да унищожават.

В Одеса от месеци също имаше безредици, като на Куликовския площад пред Дома на профсъюзите имаше палатков лагер на проруското придвижване Антимайдан - зад претекстовете му за отбрана на съветския език в Украйна в действителност се прокарваха хрумвания за федерализация на страната. На този декор футболни ентусиасти на одеския тим " Черноморец " и харковския " Металист " взеха решение да проведат взаимно шествия под надпис За единна Украйна, като към тях се причислиха и други организации и деятели на локалния Евромайдан. Според уредниците маршрутът е координиран, тъй че да се избегнат стълкновения с Антимайдана, само че не всички проруски сили се считаха обвързани с това съглашение. Основен извод на извършеното следствие сочи за виновност на самите правоохранителни органи, които са били извънредно деморализирани от редица фактори, в това число и анексирането на Крим и боевете в Източна Украйна. Смята се също по този начин, че в конфликтите в Одеса вземат участие проруски щурмови групи, проникнали от Приднестровието, които са имали за цел основаване на условия за оповестяване на Одеска национална република.

Превръщането на един напълно действителен пожар и гибелта на напълно действителни хора в мит стартира съвсем незабавно след 2 май 2014 година
 116 са жертвите в Одеса, твърди локален народен представител
116 са жертвите в Одеса, твърди локален народен представител

Киев крие същинския брой на жертвите измежду антимайдановците

В продължение на 10 години съветската агитация употребява пожара в Дома на профсъюзите, с цел да оправдае постфактум анексирането на Крим и поддръжката за самопровъзгласилите се " национални републики ", както и за разпространяване на антиукраински настроения в Русия. Освен всички изявления и мнения, съветските дипломати постоянно проведоха изложения, конференции и кръгли маси и от трибуната на интернационалните организации заявяваха, че " неонацистки банди " правят " геноцид над цивилни " в Одеса.

Задължителен съставен елемент на пропагандното напомпване беше контрастът сред сякаш всичките проруски настроени и обезпокоени за статута на съветския език в Украйна поданици на Одеса и пристигналите да ги избиват " фашистки радикали " от Киев и Лвов . Никога до този миг съветските пропагандатори не бяха употребявали толкоз драговолно и намерено дехуманизираща изразителност.

По време на тази акция бяха хвърлени толкоз доста разнообразни и постоянно спорни версии за случилото се, че публиката не съумя да разграничи факт от измислицата . От изказванието, че членове на " Десен бранш " са нахлули в постройката, убивали са, изнасилвали, измъчвали и разчленявали мъже, дами и деца. Пожарът беше описван като " планувано кръвопролитие ", " ритуално ликвидиране " и " специфична сатанинска интервенция ". Имаше и истории за изгорена жива бременна жена и разпнатото момче.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР