По информация от гръцките власти, магистралата ПАТЕ (Патра-Атина-Солун-Евзони) ще остане

...
По информация от гръцките власти, магистралата ПАТЕ (Патра-Атина-Солун-Евзони) ще остане
Коментари Харесай

Гръцките власти затварят магистралата край наводнения град Лариса

По информация от гръцките управляващи, автомагистралата ПАТЕ (Патра-Атина-Солун-Евзони) ще остане затворена през целия ден през днешния ден при Лариса в двете направления, без точна информация все още, по кое време ще бъде отворена. Това съобщи Българска национална телевизия.

Местните управляващи предлагат да бъде употребен маршрутът Ламия-Патра или Агринио-Янина-Солун-България, от искащите да се приберат.

Пътят през Каламбака/Метеора е затворен, защото минава през наводнени сектори през Кардица и Трикала.

Жертвите от наводненията в прилежащата страна към този момент станаха 15. В неопределеност са още трима души, съобщи БНР тази заран.

Нивото на реките в наводнените региони въпреки всичко спада и стартира възобновяване на пътните връзки.

Все още има села до Кардица и Лариса, където се оказва помощ единствено по въздух. Всички пътища до тях са наводнени. Евакуирани са жителите на крайни квартали на Лариса поради риска от наводнения от преливане на реки.

От през днешния ден механически екипи разказват вредите. Премиерът Кириакос Мицотакис, който късно през вчерашния ден посети щаба за съгласуваност на дейностите в Лариса, разгласи финансова помощ на потърпевшите в размер на 2 милиарда евро.

Предстояти данъчни облекчения за три години и изплащане на наеми на хора, изгубили домовете си, защото Атина задейства европейския механизъм за помощ при бедствия, като ще употребява средствата за възобновяване на инфраструктурата.

Поради мощен вятър през днешния ден са затворени и пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР