По информация на посолството на България в Чехия към този

...
По информация на посолството на България в Чехия към този
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Прага, съобщиха от МВнР

По информация на посолството на България в Чехия към този миг няма данни за потърпевши български жители при стрелбата в Прага. Това заяви пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР), представен от Българска телеграфна агенция.    11 души са убити, а към 30 - ранени, при стрелбата в университетска постройка в Прага, осведомиха международните организации. Девет от потърпевшите са в тежко положение.
Полицията заяви, че малко след 15:00 ч. (16:00 ч. българско време) чиновниците ѝ са се отзовали на сигнал за пукотевица във факултет на площад " Ян Палах " в Стария град на Прага, след което разгласи, че въоръженият нападател " е премахнат ".
В имейл до чиновниците във Философския факултет на Карловия университет, забелязан от организация Reuters, управлението на университета е инструктирало личния състав " да остане, където е ", да изгаси осветлението, да заключи вратите и да сложи мебели пред тях.
 
Малко преди 18:00 ч. българско време чешката полиция заяви в X, че евакуацията на постройката на университета към момента продължава, защото някои студенти са се заключили в стаите.
Stále probíhá evakuace budovy, jelikož se někteří studenti před střelcem uzamkli v místnostech. pic.twitter.com/Puw5it55h7
— Policie ČR (@PolicieCZ) December 21, 2023 Задграничното ни посланичество в Прага е в непрекъснат контакт с локалните управляващи и продължава да следи обстановката, осведомиха още от външното ни министерство.   При нужда от подпомагане, българските жители могат се извърнат към посолството на България в Чехия на телефон за незабавни случаи: + 420 774 790 991 или по e-mail: [email protected]  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР