По-голямата част от възрастните американци (82%) в момента имат поне

...
По-голямата част от възрастните американци (82%) в момента имат поне
Коментари Харесай

5 начина да изплатите $5000 дълг по кредитна карта

По-голямата част от възрастните американци (82%) сега имат най-малко една кредитна карта в портфейла си и дългът по кредитната карта нараства. През лятото общият дълг по кредитни карти в Съединените щати надмина границата от 1 трилион $.

Само тъй като задълженията по кредитни карти са нещо всекидневно, обаче, не значи, че е елементарно да се справите с тях. „ Поради нарастванията на лихвените проценти на захранваните фондове, лихвените проценти по кредитните карти и други револвиращи задължения се покачиха до нови равнища “, споделя Шейн Къмингс, CFP, CEPA, AIF и консултант по благосъстоянието и шеф по технологии/киберсигурност в Halbert Hargrove. В резултат на това, споделя той, тези задължения " могат да бъдат сложни за заплащане ".

Но какво ще стане, в случай че имате $5000 или повече дълг по кредитна карта и мечтаете да го премахнете? Има няколко разнообразни маршрута, които можете да предприемете, с цел да се опитате бързо да се отървете от дълга.

Оставете експертите да ви оказват помощ да реализирате облекчаването на дълга, което заслужавате в този момент.

Пет метода да изплатите $5000 дълг по кредитна карта

Ето няколко начина бързо да изплатите $5000 дълг по кредитна карта: 

Възползвайте се от дълга стратегии за облекчение на задължения

Програмите за облекчение на задължения могат да предложат ефикасен метод за излизане от дълга. Независимо от програмата, която изберете, евентуално ще имате закрепено заплащане, което се свива, до момента в който изплащате салдото си.

Програми за консолидиране на задължения: Програмите за консолидиране на дългове обикновено комбинират голям брой задължения в един с по-нисък лихвен %. В множеството случаи това включва заем за консолидиране на дълга с закрепен лихвен % и минимално заплащане. В някои случаи компанията за консолидиране на задължения може да контракти вашите лихвени проценти с вашите кредитори от ваше име. Така или другояче, по-ниската рента може да се равнява на обилни спестявания. Програми за споразумяване на задължения: Програмите за споразумяване на задължения договарят от ваше име за понижаване на общия размер на дълга по кредитната карта, който дължите. Ако изберете пътя за споразумяване на дълга, това може да има негативно влияние върху кредитния ви рейтинг. От друга страна, можете също да очаквате обилни спестявания и облекчения в разгара на финансови усложнения.

Разберете по какъв начин стратегия за облекчение на задължения може да ви помогне да намерите финансова непоклатимост в този момент.

Вземете стратегически метод

Можете също по този начин да станете стратегически с заплащанията си, с цел да изплатите задълженията си по-бързо. Два постоянно срещани метода за това са методите на дълга снежна топка и дълга лавина. Ето по какъв начин работят: 

Дългова снежна топка: С метода на дълга снежна топка вършиме минимални заплащания към всички кредитори на кредитната си карта като се изключи най-ниското си салдо. Изпратете всички спомагателни пари към тази сметка. По този метод ще изплатите бързо по-малки салда, което ще докара до облага, която ви стимулира да останете на път. Дългова лавина: Правете минимални заплащания по всички кредитни карти, с изключение на с най-високия лихвен %. Изпратете всички непотребни заплащания към тази картова сметка. След като изплатите тази сметка, изпратете всички непотребни заплащания към идната си най-висока ставка. Повторете, до момента в който не изплатите всичките си задължения.

Докоснете се до личния капитал на вашия дом

„ Заемите за личен капитал оферират закрепени лихвени проценти, което е едно от най-големите преимущества за този съответен тип заем “, споделя Дарън Тули, старши кредитен чиновник в Cornerstone Financial Services в Саутфийлд, Мичиган. Да не приказваме, че лихвените проценти по жилищните заеми нормално са доста по-ниски от лихвените проценти по кредитните карти.

Ако притежавате дом, можете да употребявате един от тези заеми, с цел да изплатите дълга си по кредитната си карта. Заемите за личен капитал също ви разрешават „ да настроите месечен бюджет и да знаете тъкмо какъв брой ще бъде месечното заплащане “, споделя Тули.

Възползвайте се от непредвидени финансови облаги

От време на време може да попаднете на непотребни пари. Това може да бъде под формата на празничен бонус на работа, възобновяване от данъчна декларация или нещо напълно друго. И когато се сдобиете с тези спомагателни пари, нормално е рационално да ги употребявате като средство за погашение или погашение на дълга по вашата кредитна карта с висока рента.

Намалете разноските, когато е допустимо

Вероятно има способи да намалите разноските, без това да повлияе на качеството ви на живот. Например, в случай че се наслаждавате на чаша кафе всяка заран в локалното кафене, можете да спестите няколко $ всеки ден, като вършиме кафето си вкъщи. Това не звучи доста, само че 2 $ дневно са към 60 $ на месец, което може да ви помогне да изплатите дълга си по кредитната карта. Има и доста други евентуални способи за понижаване на разноските.

Изводът

Въпреки че дългът по кредитна карта е стресиращ, не е нужно да живеете с този стрес постоянно. Използвайте вариантите нагоре, с цел да загърбите дълга си. И не забравяйте, че в случай че ви е мъчно да намалите балансите си, стратегиите за облекчение на задължения по кредитни карти могат да ви оказват помощ да намерите финансова непоклатимост.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР