По-голямата част от подправките, които всекидневно използваме в кухнята, са

...
По-голямата част от подправките, които всекидневно използваме в кухнята, са
Коментари Харесай

Карамфилът подобрява храносмилането

По-голямата част от подправките, които ежедневно използваме в кухнята, са богати на антиоксиданти. Карамфилът освен че не отстъпва, само че даже може да се класира на върха.

Ароматната фалшификация съдържа още витамин С, витамин К, магнезий, калций, манган. Карамфилът е богат също на омега-3 мастни киселини и фибри. Една от неговите най-ценни съставки е евгенолът – вещество, което придава приятният мирис на подправката.

Карамфилът е една от най-полезните подправки, изключително добре въздейства на стомашно-чревния тракт. При всевъзможни чернодробни проблеми ароматната фалшификация може да бъде в действителност потребна. Използва се при неприятно храносмилане, разстройство, гадене, газове и други

Симптоми като повръщане, стомашна нервност, ще изчезнат бързо, в случай че употребявате карамфил постоянно. Болката в стомаха също ще отшуми – имайте поради, обаче, че огромно количество от подправката може да провокира противоположен резултат и да раздразни стомаха.

Активните съставки в подправката усъвършенстват перисталтиката и секрецията на храносмилателните ензими – по този метод и храносмилането се усъвършенства.

 Здрав Стомах

Карамфилът може още да ни защищити от хранително натравяне – разнообразни проучвания демонстрират, че карамфиловото масло потиска растежа на бактериите, които предизвикват хранително заболяване.

Освен това карамфилът има аналгетични свойства и може да помогне при някои проблеми със зъбите, постоянно облекчава и зъбни болки. Карамфилът участва в състава на огромна част от пастите за зъби точно поради това си свойство.

Използвайте карамфиловото масло, с цел да облекчите възпалените венци или просто за поддържане на здрава и хубава усмивка. Билката даже може да се употребява за справяне с неприятния мирис.

Антисептичните свойства на подправката ще оказват помощ при порезни рани, които не са доста дълбоки, наблягане, изгаряне. В композиция с други билки, които имат загряващо свойство, карамфилът може да лекува даже и ракови болести, сочат резултатите от разнообразни проучвания.

Карамфиловото масло се употребява освен в кулинарията и националната медицина – прибавя се като мирис в доста лосиони и кремове, в производството на парфюми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР