Администрацията на Джо Байдън е все по-загрижена, че Владимир Путин

...
Администрацията на Джо Байдън е все по-загрижена, че Владимир Путин
Коментари Харесай

NYT: Русия и Украйна може да замразят войната

Администрацията на Джо Байдън е все по-загрижена, че Владимир Путин набира задоволително власт, с цел да промени траекторията на войната и вероятно да преобърне някогашната мрачна вероятност. И двете страни може най-сетне да преминат към контрактувано преустановяване на огъня и да замразят войната съгласно корейския сюжет, пише The New York Times, позовавайки се на западни чиновници. 

" В администрацията на Байдън нараства чувството, че идващите няколко месеца могат да се окажат решаващи, защото в един миг двете страни най-сетне могат да преминат към контрактувано преустановяване на огъня, помирение, сходно на това, което постави завършек на дейните военни дейности в Корея през 1953 година или просто до замразен спор ", написа NYT, представен от " Фокус ". 

Руските войски започнаха нова атака покрай втория по величина град в страната, Харков, принуждавайки Украйна да отклони към този момент изчерпаните си войски, с цел да отбрани територията. И траялият месеци спор във Вашингтон дали да даде на Украйна пакет от оръжия и муниции сътвори празнота, от която Русия явно се възползва.

Американските чиновници са уверени, че доста от тези съветски облаги могат да бъдат обърнати, откакто потокът от нови оръжия бъде изцяло отворен, най-вероятно някъде през юли. Но те не смеят да плануват къде ще се водят военните дейности след няколко месеца или даже години.

Американски чиновници декларират, че президентът Байдън продължава да отхвърля догатката на френския президент Еманюел Макрон, че може да е належащо разполагането на западни войски в Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР