По данни на Световната здравна организация всяка година от грип

...
По данни на Световната здравна организация всяка година от грип
Коментари Харесай

Идва коварен пролетен грип, удря по-силно две групи хора

По данни на Световната здравна организация всяка година от грип се разболяват 1 милиард души, като 650 хиляди умират от дихателни болести, свързани с инфекцията.

Затова от там предлагат слагането на противогрипна ваксина през октомври или при започване на ноември на възрастните хора над 65 години, на бременните, на страдащите от хронични болести и на дребните деца над 6-месечна възраст.

Според епидемиолозите тази година грипната зараза в цяла Европа и Съединени американски щати се забави, като се чака тя да се появи през първите десетина дни на април месец. Това съгласно тях се дължи значително на към момента условието да се носи маска поради ковид, само че и на климатичните особености, написа BG VOICE.

Специалистите поучават да не се контактува с хора, които са очевидно заболели, да съблюдаваме отдалеченост от метър и половина със събеседника си, както и да се употребяват маски, които е добре да се сменят на два часа. Важно е и спазването на персонална хигиена.

Не е добре да пипаме лицето си, очите устата и носа си, преди да сме измили добре ръцете си.

Щамовете „ Бризбейн “ и „ Канзас “ удрят белите дробове, дихателната и централната нервна система. За разлика от тях, при „ Пукет “ и „ Виктория “ болестта е по-продължително. Основната причина е, че при тях антивирусните медикаменти работят доста по-слабо. От тези варианти доста по-уязвими са хората с дихателни проблеми и диабетиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР