По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на
Коментари Харесай

Мъж с коронавирус е починал в УМБАЛ Медика

По данни на Регионалната здравна ревизия за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на ковид, като 36 от тях са от гр. Русе и надлежно по един от Николово, Басарбово, Ново село, Сандрово, Бяла, Червен, Бабово и по двама от Мартен и Лом Черковна.

21 от новоустановените случаи са при дами, а 26 при мъже. 40 от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолираност, а други седем са приети в болница.

През вчерашния ден е регистриран и втори доказан случай на ковид в Професионалната гимназия по електроника и електротехника „ Апостол Арнаудов “. Става дума за 15-годишен възпитаник от 10 клас, който за момента е под домашна изолираност, защото е в положително здравословно положение.

Същевременно е регистриран и трети случай на COVID-19 в Центъра за настаняване от фамилен вид за лица с психологични разстройства „ Райна Гатева “. Така инфектираните там са две дами от личния състав на 44 и 77 години, както и 75-годишен мъж, консуматор на обществената услуга. Той е изолиран в обособена стая в общественото заведение. Направени са и PCR проби на всички останали чиновници, работещи там. Резултатите им са негативни.

Без смяна остава епидемиологичната конюнктура в Центъра за настаняване от разбъркан вид на деца/младежи с увреждания „ Розовата къща “ в Русе, където откритите случаи са пет – 2 лица от личния състав и трима консуматори.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе доближи 744 души, като дейните случаи са към този момент 306. Към момента 65 от тях са на болнично лекуване, а 241 са оставени под домашна изолираност.

Отново при дейните случаи броят на мъжете е по-голям в сравнение с дамите. Мъжете са 162-ма, а дамите 144, което в проценти е надлежно 53 и 47. Почти без смяна остава разпределението при всички болни от началото на пандемията. 399 са дамите, а мъжете са 345, което е респективно 54% и 46%.

За миналите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, което значи, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 410.

През вчерашния ден е умрял и 78-годишен мъж от Русе с позитивен PCR тест за ковид. Той е бил приет в болница в Университетска болница „ Медика Русе “. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на умрелия.

Припомняме, че Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Щаба молят и за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР