По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на
Коментари Харесай

Две учителки са сред новозаразените с COVID-19 в Русе и областта

По данни на Регионалната здравна ревизия за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 19 нови случая на ковид, като 15 от тях са от гр. Русе и по един от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски.

12 от новоустановените случаи са при дами, а седем при мъже. Сред тях са и две учителки. Едната е 62-годишна учителка от СУ „ Васил Левски “. Тя е класен началник на един от първите класове. За момента дамата е под домашна изолираност, а 22-ма възпитаници от паралелката също ще останат под домашна карантина. От през вчерашния ден с позитивен PCR тест за COVID-19 е и 47-годишна учителка от МГ „ Баба Тонка “, която също остава под изолираност у дома.

Необходимо е да бъде маркирано, че измежду новообявените 19 случая са и обявените през вчерашния ден две позитивни проби на регионалния шеф Галин Григоров и неговия заместител Валентин Колев.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе доближи 495 души, като дейните случаи са 95. Към момента 30 души са на болнично лекуване, а 65 са оставени под домашна изолираност.

Броят на мъжете измежду дейните случаи е 39, а дамите са 56, което в проценти е надлежно 41% и 59%. Почти същото остава разпределението в процентно отношение при всички болни от началото на пандемията. 286 са дамите, а мъжете са 209, което е респективно 58% и 42%.

За миналите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което значи, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско доближи 377.

Припомняме, че Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР