По данни на ООН от началото на руската агресивна война

...
По данни на ООН от началото на руската агресивна война
Коментари Харесай

ООН: вече над 9 000 цивилни жертви в Украйна, стотици деца

По данни на Организация на обединените нации от началото на съветската нападателна война против Украйна са починали повече от 9 000 цивилни жители. Сред тях има 500 деца, заяви Мисията на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в Украйна (МНПЧУ) във връзка 500-ия ден от началото на войната. Според представителите на Организация на обединените нации обаче действителният брой на цивилните жертви е доста по-голям. " Войната взема ужасни жертви от цивилното население "  заяви заместник-ръководителката на задачата Ноел Калхун.

Реалните числа може да са доста по-високи, защото специалистите на Организация на обединените нации регистрират единствено смъртните случаи, които са съумели да ревизират и потвърдят по самостоятелен метод, прецизира осведомителната организация Франс прес. 

Над 9 хиляди убити цивилни, близо 16 хиляди ранени

Калхун заяви още, че броят на жертвите измежду цивилното население още веднъж е повишен през май и юни, откакто напролет е имало лек спад в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

От 24 февруари 2022 година до 30 юни 2023 година Организация на обединените нации е записала общо 9 177 жертви и 15 993 ранени цивилни жители.

Престъпна експанзия против Украйна

По-рано, на 3 юли, беше обявено, че 20 прокурори от целия свят са почнали да ревизират доказателствата за престъпната агресия против Украйна от 2014 година насам. По-рано в Хага беше открит подобаващ интернационален център. Според специалистите това е неповторим казус в историята, защото интернационално следствие е почнало не в края на войната, както през ХХ век след Втората международна война, а още по време на експанзията.

Вижте и нашата снимкова изложба:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР