Плувецът Йосиф Миладинов ще бъде втори знаменосец на откриването на

...
Плувецът Йосиф Миладинов ще бъде втори знаменосец на откриването на
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов ще е знаменосец в Токио, заедно с Мария Гроздева

Плувецът Йосиф Миладинов ще бъде втори знаменосец на откриването на летните олимпийски игри в Токио, дружно с титуляря Мария Гроздева. Това съобщи президентът на федерацията ни по плувни спортове Георги Аврамчев.

На свое съвещание при започване на месеца Изпълнителният комитет на БОК дефинира Гроздева, за която това ще бъде седмо присъединяване, за знаменосец на България. Организаторите на игрите в Токио обаче са поискали всяка страна да бъде показана от двама знаменосци - мъж и жена. Поради това достойнството да носи българското знаме ще има и Миладинов.

Като упования от представянето, Аврамчев съобщи, че се надява на наличието на наши плувци най-малко на финалите на две от дисциплините. И добави, че има състезатели, като Йосиф, които не са се ваксинирали, защото не са поискали. „ Имаше една предварителна настройка, че в Токио няма да се позволяват състезатели без ваксина, за благополучие това не се удостовери. Насила не можем да накараме никой да се имунизира ", съобщи Аврамчев.

Още от президента - в първия звуков файл.

Селекционерът Кристиян Минковски добави: „ Съставът от европейското състезание за юноши и девойки в Рим, както и олимпийският, са гаранция за сполучлив идващ олимпийски цикъл за игрите в Париж. И се надявам, че в навечерието на идната олимпиада, ще застанем пред вас в по-голям състав. “ 

В делегацията ни за игрите влизат треньорите Кристиян Минковски и Николай Вакареев, и състезателите Антъни Иванов, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Диана Петкова и Любомир Епитропов.

Още от Минковски, Диана Петкова и Любомир Епитропов - във втория звуков файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР