Пловдивското дружество „Баластриери" ЕООД е новият концесионер на находище „Узунпара",

...
Пловдивското дружество „Баластриери" ЕООД е новият концесионер на находище „Узунпара",
Коментари Харесай

„Баластриери“ е новият концесионер на находище „Узунпара“

Пловдивското сдружение „ Баластриери " ЕООД е новият концесионер на находище „ Узунпара ", от което се добиват строителни материали - баластра. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, одобрявайки поисканата от предходния концесионер смяна.

Находище „ Узунпара " се намира на територията на общините Стамболийски и Родопи, Пловдивска област. Концесията за него е предоставена през април 2007 година за 25 години на „ Агро Ерг " ООД, гр. Пловдив. С днешното решение на Министерски съвет правата и отговорностите по предоставената концесия се трансферират напълно на „ Баластриери " ЕООД. Условията по концесионния контракт остават без смяна. Възможността за прекачване на права и отговорности по предоставена концесия е регламентирана в член 25, алинея 2 от Закона за подземните благосъстояния.

Съгласно друго държавно решение „ Хидрострой “ АД ще изследва строителни материали в повърхност „ Българска поляна ", ситуирана в землищата на с. Буйново, Търговище. Разрешението за изследване се дава за период от една година. През този интервал „ Хидрострой " АД ще вложи най-малко 45 000 лева в проучвателните действия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР