Пловдивският апелативен съд остави в сила най-тежката мярка за неотклонение

...
Пловдивският апелативен съд остави в сила най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът посече бащата, убил 3-годишното си дете в Асеновград

Пловдивският апелативен съд остави в действие най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Митко Михайлов, който е упрекнат в ликвидиране на тригодишно дете и закана за ликвидиране на майката му.

Срещу Митко Михайлов са повдигнати две обвинявания за това, че на 9 март 2020 година, в Асеновград съзнателно е умъртвил малолетно лице - А. Й., на 3 години, както и в това че, на същата дата и същото място се е заканил с ликвидиране на майката на детето, с цел да не издаде стореното от него.

Съдът реши, че от събраните по делото доказателства, продължава да е налице обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към закононарушенията, в които е упрекнат. Установено е, че Михайлов е живял в един дом с потърпевшото дете и неговата майка.

Апелативните магистрати взеха под внимание, че заради тежестта на закононарушението, в което ромът е упрекнат, както и, че то се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 година затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, има действителна заплаха обвиненият да се укрие.

Съществува и риск, при по-лека мярка за неотклонение, обвиненият да влияе на очевидци по делото.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Заседанието по делото се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвиненият и правосъдната зала, в която бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР