Пловдивският апелативен съд не прояви милост към Марияна Пенкова, която

...
Пловдивският апелативен съд не прояви милост към Марияна Пенкова, която
Коментари Харесай

Съдът без милост към Марияна, която наръга любовника си

Пловдивският апелативен съд не прояви благосклонност към Марияна Пенкова, която на 24 юни умъртви приятеля си Йордан в жилището му на ул. „ Братия “ до Спортното учебно заведение. Магистратите потвърдиха определението на Окръжен съд– Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на дамата.

За закононарушението, в което е упрекната, законодателят планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост.

Още на предходното съвещание по определянето на мярката за задържане на 47-годишната Марияна стана ясно, че тя е наръгала няколко пъти жертвата си в корема, като една от раните била с дълбочина 14 см. Освен това бил обиден магистрален кръвоносен съд на мъжа, което се оказало съдбовно.

Веднага след нанесените удари потърпевшият споделил, че усеща болежка в корема, на което Марияна отвърнала, че ще му мине. Йордан запалил цигара, след което лежащ. Вместо да извика кола за спешна помощ, Марияна се настанила до него и заспала. По думите на Петя Терзиева, длъжностен юрист на дамата, сутринта тя напуснала общия им дом, без да разбере, че приятелят й е мъртъв.

Прокурорът по делото Албена Георгиева обаче изясни, че обвинената е направила опит да заличи следите си, като изпрала облеклата, с които била по време на закононарушението. Въпреки това по блузата й останали две петна с кръвта на убития. Освен това в деня след убийството тя декларирала пред фамилния другар Любомир Гешев, че Йордан е умрял. Именно в неговия дом се укривала и била арестувана Марияна.

Двойката редовно е злоупотребявала с алкохол. В злощастната нощ те изпили над два литра чист алкохол, разводнен с вода, след това си допили с бира. Под въздействието на алкохола зародил и следващият скандал сред двамата. Тогава Йордан я блъснал по главата, а тя се пробвала да го отблъсне, като взела ножа от масата и замахнала към него няколко пъти.

Днес апелативните магистрати решиха, че настояването на обвинената за стартирането й под „ домакински арест “ е безпричинно, защото тя няма непрекъснат адрес, а въз основа на събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Ммарияна е съпричастна към закононарушението, в което е упрекната. Според съда е налице и действителна заплаха тя да извърши закононарушение и да се укрие при мярка, друга от „ задържане под стража “. От данните по делото е видно, че дамата е прикривала следи след осъществяване на закононарушението и се е укрила, откакто е потърсена от полицията.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР