Пловдивските пожарникари ще отбележат професионалния си празник с цяла седмица

...
Пловдивските пожарникари ще отбележат професионалния си празник с цяла седмица
Коментари Харесай

Пожарникарите на Пловдив отбелязват празника си цяла седмица, ще има демонстрации, срещи и учения

Пловдивските пожарникари ще отбележат професионалния си празник с цяла седмица мероприятия, демонстрации и срещи с жители, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

На 14 септември смелите мъже и дами означават 113 от първия пожарникарски събор, провел се в София, тогава 17 командири от цялата страна за първи път се сплотяват и одобряват единомислещо решение за основаване на пожарно сдружение в България. Във връзка с този исторически факт с Решение № 385/13.09.1995 година на Министерски съвет датата 14 септември е оповестена за професионален празник на профилираните органи за пожарна сигурност и отбрана на популацията в Република България. През 2018-та година пък противопожарната работа в града под тепетата отбелязва 127 години от основаването си. Празниците стартират през днешния ден и продължават до 16 септември. Основните акценти в нея са:

На 12 септември са планувани: демонстрации за гасене на пожари в парка пред СУ " Димитър Талев " от 10,30 часа; проява на пожарна техника и дейности при очистване на разнообразни по темперамент катастрофи в ДГ " Космонавт " и осъществяване на образователна евакуация от детската градина; осъществяване на демонстративно занимание в ДГ " Чайка ".

На 13 септември пък е голямото изложение на пожарна и избавителна техника, както и образование на пловдивчани за действие при изключителни обстановки, избавителни дейности, оказване на първа помощ взаимно със бранш СОД, Доброволно формирование " Пловдив 112 " - мястото тази година е в двора на пожарната на ул. " Преслав ". Демонстрации ще има в службите в Карлово и Асеновград. 

На самия 14 септември пък чиновниците се събират, с цел да отдадат респект към паметта на починалите при осъществяване на служебните си отговорности пожарникари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР