Пловдивската шахматна надежда Виктория Радева записа престижно класиране на Световното

...
Пловдивската шахматна надежда Виктория Радева записа престижно класиране на Световното
Коментари Харесай

Шахматната надежда Вики в топ 4 на световното

Пловдивската шахматна вяра Виктория Радева записа влиятелно класиране на Световното състезание по шахмат, като зае 4-о място, то се организира от 16 до 26 септември в Монтевидео (Уругвай). Вики Радева взе участие в групата - девойки до 16 година В крайното класиране шахматистката зае мястото си в топ 10 със 7,5 т. от 11 вероятни, първенец е Ани Янг от Сащ. Вики е горда с успеха си, като означи, че американският тим е разполагал с 5 треньори, единият от които българин.

Ученичката от Националната комерсиална гимназия " Васил Левски " в Пловдив показва висока класа по време на целия шампионат, изключително впечатляваща бе успеха и над някогашната еврошампионка Шувалова в 8-и кръг, където Вики показва страхотна тактичност. За страдание в последните 3 кръга нашето момиче бе с вирусно заболяване, което и попречи да осъществя преимуществата си против Лара Шулце (Германия) и Софи Сузуки (САЩ) и приключи партиите си с тях реми.

Винаги зад триумфите на един шахматист с изключение на труд и неизменност стои и борбеността и работата със експерт, голяма заслуга за забележимия напредък на пловдивчанката има ГМ Александър Делчев - дълготраен играч от националния тим, както и всеотдайният и татко Славей Радев. Виктория е европейска шампионка по рапид, трикратна републиканска шампионка до 16 години, републиканска шампионка за дами по рапид и отборно за дами с тима на ШК " Локомотив 2000 ".

Най-големият триумф на Вики е 2-ро място в света, а в този момент тя бе на косъм от медала. През идващите 2 години и предстоят 2 участия до 18 години, където Вики е уверена, че има сили и благоприятни условия да се окичи с най-ценното отличие. Семейството на Вики е извънредно признателно на оибщина Пловдив, по този начин и на компания „ Нова Трейд “ ЕООД, а също и на дребното пловдивски компании, които са я подкрепяли през годините.
 Шахматната вяра Вики в топ 4 на международното  Шахматната вяра Вики в топ 4 на международното  Шахматната вяра Вики в топ 4 на международното  Шахматната вяра Вики в топ 4 на международното
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР