Пловдивската полиция разби голяма схема за фалшифициране на официални документи.

...
Пловдивската полиция разби голяма схема за фалшифициране на официални документи.
Коментари Харесай

Пловдивската полиция разби голям канал за фалшифициране на документи

 Пловдивската полиция разруши огромна скица за подправяне на публични документи. Има арестувани 5 престъпно проявени лица, като един от тях е служител на Дирекция " Миграция " София, само че местоработата му е в Пловдив, научи Plovdiv24.bg

В началото на 2020 година в отдел " Икономическа полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, е добита информация по отношение на лица, занимаващи се с правене и разпространение на неистинен публични документи: шофьорски книжки, персонални карти, карти за дълготрайно престояване на чужденци, паспорти, дипломи за приключено обучение и квалификационни степени, и други.

След разширение и уточнение на добитата информация е било заведено досъдебно произвеждане по разказа на Отдел " Икономическа полиция " - Пловдив, което след това е преобразувано в следствено дело по разказа на ОсЛО- Пловдив. На база провежданите дейстия в хода на следствието е пристъпено към реализация на 15 януари.

Извършени са голям брой претърсвания и изземвания на територията на Пловдив, Ихтиман, Самоков и  Карлово. Общо при извършените процесуално-следствени дейности са осъществени претърсвания и изземвания на 8 жилища и 7 автомобила. Иззети са следните предмети и движимости: неистинен карти за дълготрайно престояване на чужденци, персонални карти, машина за нарязване и за оформяне на неистинен документи, плаки с съществени детайли на документи за идентичност, способстващи тяхното правене, заготовки, фолиа за правене на неистинен документи, хартиени подложки вид " бланки ", фотоси в паспортен размер на лица, на които се изготвят неистинен документи, голям брой мобилни телефони с електронна информация на правене на неистинен документи и такива, които са в развой на правене, копия от визи, паспорти и документи на чужденци и два револвера, на които следва назначение на съответната експертиза.

Задържани по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа са 5 лица, като на 4 от тях - Васил Йорданов Гайдаджийски, Рангел Атанасов Сарийски, Борис Неделчев Ябълков и Христо Хубенов Лозев, след това, са им повдигнати обвинения  и са привлечени като обвинени, като са арестувани за период от 72 часа. За четирите лица следва искане за непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Лицата са престъпно проявени в областта на измамите и правенето на неистинен документи за идентичност.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР