Пловдивската дирекция на полицията осигурява денонощни дежурства на униформени, които

...
Пловдивската дирекция на полицията осигурява денонощни дежурства на униформени, които
Коментари Харесай

Полицията бди денонощно срещу мародерства в бедстващите карл...

Пловдивската дирекция на полицията обезпечава денонощни наряди на униформени, които да се грижат за обезпечаване на публичния ред, да охраняват обезлюдените домове на бедстващите и да оказват помощ с каквото е належащо в засегнатите села. Това сподели на брифинг пред публицисти началникът на " Охранителна полиция " комисар Костадин Костов, съобщи кореспондент на " Марица ".

" Искам да изкажа нашата съпричастност към нещастието, която застигна популацията на карловския район. Още от първия ден униформените от Карлово демонстрираха самодейност за обезпечаване на публичния ред и за подкрепяне на популацията. Служителите се включиха интензивно в избавителните действия, след това и с други действия в помощ на хората. От Областната дирекция в Пловдив се изпращат спомагателни сили за защита на публичния ред в най-тежко потърпевшите села Богдан, Каравелово и Слатина, също в Христо Даново, Розино и Столетово. Тяхната задача е да обезпечат публичния ред да не позволен посегателствта над имуществото на локалното население, да няма мародерства в домовете им ", уточни комисар Костов.



Той добави, че с изключение на всичко това, чиновници на реда се грижат и за защитата на тежката техника, която разчиства улици и дворове от калта и дърветата. Костов посочи, че денем се изпращат два спомагателни автопатрула в Карловско, а през нощта - четири. 

Шефът на локалната полиция Сълко Литов разгласи, че е задействан проекта на районното за бедствия и рецесии. " От самото начало сме съпричастни с хората, през цялото време сме с непрекъснато наличие на терен в най-пострадалите обитаеми места. Създадена е организация за групиране на техниката за по-лесната защита на място. Там, където има откъснати улици и къщи, чиновниците на реда извършват обходи пеш ", уточни Литов. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР