Пловдив ще трябва да отпусне безлихвен заем от 20 млн.

...
Пловдив ще трябва да отпусне безлихвен заем от 20 млн.
Коментари Харесай

Състоянието на Пловдив: дупка от 20 млн. в бюджета, но няколко завършени ремонта преди Нова Година

Пловдив ще би трябвало да отпусне безлихвен заем от 20 млн. лева за дотъкмяване на някои от европроектите Два от ремонтите в града би трябвало да бъдат подготвени до края на годината Ледената пързалка се завръща в Пловдив
Първата публична конференция на новия кмет на Пловдив продължи едвам към петнадесет минути. Толкова време беше нужно на Костадин Димитров, с цел да показа няколко от новите си заместници и да очертае обстановката, в която е заварил общината.

Финансовата дупка в бюджета на Пловдив е най-малко 20 милиона лв., общината не събира добре личните си доходи, следва затваряне на Бетонния мост и отделяне на един от кварталите от града за най-малко година. Откъм положителни вести, с каквито един кмет е редно да встъпи в първата си конференция, Димитров уточни, че най-малко два от ремонтите сега ще приключат до няколко месеца, а Пловдив още веднъж ще има коледна пързалка.

На конференцията участваха всички районни кметове, заместник-кметът по " Финанси и икономически действия " Женя Петкова, която е един от най-близките хора на Димитров и за последните дванадесет години е секретар на регион " Тракия ", зам.-кметът по " Култура, археология и туризъм " Пламен Панов и зам.кметът по " Екология и опазване на здравето " Иван Стоянов, който беше областен кмет на " Източен " в миналия мандат и шеф на Оперативна програма " Чистота " от 2011 година до 2019 година
Реклама Два ремонта се затварят
" През миналата седмица имахме срещи на всички площадки, с цел да добием визия за крайните им периоди. Строителите поеха ангажимент пред мен, което значи, че при несбъднат ангажимент жителите ще могат да търсят отговорност от мен ", съобщи Димитров.

Явно Димитров е обиколил, в който потъна Пловдив през последната година. Големи планове, които стигнаха крайните си периоди по едно и също време и превзеха града, го направиха по едно и също време разкопан, блокиран и с незадоволително пари.

Свиканата конференция не внесе цялостна изясненост, само че уточни развиване за няколко от тях.

Ремонтните действия по " Голямоконарско шосе " - пътят, който влиза откъм автомагистралата за София, се чака да бъдат приключени до края на тази година. Там Пловдив дава отговор за правата до община " Марица ", която пък ще получи пари от бюджета за довършването на цялата права до " Тракия ". Така шосето ще стане по-широко и съвременно в първите си няколко километра, само че отварянето му ще реши най-малко сегашните тапи в час пик.
Реклама
Също до няколко месеца би трябвало да се отвори и бул. " Дунав ", където се поставя канализация от ПИМК.

Малко по-неясен е задължението по отношение на правата " Модър-Царевец " и Бетонния мост. Според изявлението на Димитров, най-ранните дати за дотъкмяване на първия е към края на първото тримесечие на 2024 година или началото на второто.
Два остават отворени
Тепърва предстоят диалози за пробива под Централна гара и повдигането което общината ще се опита да забави оптимално дълго. Целта на новата администрация ще е " Модър-Царевец " и повдигането на Бетонни мост да не се застъпят, само че на този стадий това не наподобява да е допустимо.

Проблемът с моста е, че поради периодите на плана, той би трябвало да бъде опустошен преди да се отвори пробивът под гарата - и двете имат идентичен краен период от декември 2024 година Това значи, че даже кръговото на Централна гара да бъде отворено, връзката с Кючюк Париж ще бъде съвсем невъзможна и ще блокира цялостен квартал за най-малко година. Според кмета това значи, че " децата, които учат в учебни заведения от другата страна ще би трябвало да бъдат преместени, до момента в който това бъде приключено ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР