Пловдив. По искане на Община Пловдив от понеделник девет от

...
Пловдив. По искане на Община Пловдив от понеделник девет от
Коментари Харесай

Още 33 автобуса тръгват по градските линии в Пловдив от понеделник

Пловдив. По искане на Община Пловдив от понеделник девет от автобусните линии на градския превоз възвръщат постоянното си маршрутно разписание, каквото бе в действие преди въвеждането на засилените противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19. Това стана ясно след работна среща на отрасловия заместник-кмет Тодор Чонов и шефа на Оперативна програма „ Организация и надзор по превоза “ инж. Пламен Вълков с ръководителите на компаниите превозвачи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Пловдив .

Съгласно одобрената общинска транспортна скица ще се движат рейсовете по линии № 6, 11, 12, 16, 18,24, 27, 37 и 116, а по линия № 66 ще бъде пуснат един рейс повече от плануваното по контракт. Увеличава се броят на колите и по останалите линии.

„ Не сме спирали да следим пътникопотока, с цел да реагираме бързо и съответно, тъй че да подсигуряваме качествена транспортна услуга “, разяснява заместник- кметът. Той напомни, че поради ограниченията против ковид и понижения пътникопоток от 30 ноември предходната година, броят на рейсовете по 29-те линии беше сведен приблизително с към 20 на 100. Междувременно след проучване и разбор повече коли бяха пуснати по линии № 1 и 22, а тези дни – и по № 17, 21 и 66.

Ако през изключителната обстановка са се движили 194 рейса, от понеделник броят им нараства на 227. Община Пловдив има подготвеност да възвърне постоянният график на всички линии.

По мотив сигнали от жители инж. Пламен Вълков предизвести превозвачите да извършват тъкмо вечерните курсове, тъй като от „ Организация и надзор по превоза “ приготвят наказания за неспазване на договорните връзки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР