Пловдив. Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд –

...
Пловдив. Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Полицаят от Трето РУ Пловдив Атанас Качаков остава под домашен арест

Пловдив. Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е изменена мярката за неотклонение на служителя на реда А. К. от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на съда.

Срещу него са повдигнати две обвинявания - за похищение от повече от две лица от лице от състава на Министерство на вътрешните работи и проявена особена свирепост към потърпевшия, както и подготвяне за придобиване на огромно количество опиати.

Съдът одобри, че към сегашния миг остава непроменено обоснованото съмнение за съпричастност на А. К. към обвиняванията които са му повдигнати, като се базира на събрани по делото гласни и писмени доказателствени материали. Пловдивският апелативен съд се съобрази с влошеното здравословно положение на обвинения, който страда от неврологично заболяване, обострило се през последните шест месеца след ареста му, както и влошеното психологично здраве на огромния му наследник, и одобри, че мярката „ домакински арест “ с проследяващо електронно устройство гривна вярно е взета от окръжните магистрати. По този метод се реализира баланс сред публичния и персоналния интерес. Съдът удостовери и наложената от Окръжен съд възбрана за овакантяване на страната.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Съдебното съвещание се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвинения и съда, където бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР