Пловдив е един от атрактивните градове за чуждестранните инвеститори. Годишно

...
Пловдив е един от атрактивните градове за чуждестранните инвеститори. Годишно
Коментари Харесай

Нови проекти на изключителна локация в български град

Пловдив е един от атрактивните градове за задграничните вложители. Годишно там се откриват доста на брой индустриални мощности. Това неизбежно притегля и нови поданици на града. Само в Тракия икономическа зона работят 40 000 души. По думите на експерти, на година в Града на тепетата би трябвало да се пускат в употреба сред 6000-7000 жилищни единици. За 2020 година техният брой е едвам към 4000. Проблемът с неналичието на имоти за застрояване обаче, става все по-голям. Пример за това е, че към река „ Марица “ като гъби никнат нови здания, даже цели комплекси.

Най-новият ще се споделя „ Кристал Тауър “. Той ще бъде ситуиран на северния бряг на реката върху терен от 65 декара, на мястото на някогашната Захарна фабрика. Ще се състои от 8 постройка, всяка от които ще е с височина 75 метра.

Архитектурата е дело на пловдивския проектант Веселин Русев. Това е и първият жилищен комплекс, който се развива във отвесна линия, оставяйки всеобщо публикувания модел на компактно застрояване в хоризонтална линия. Причината е точно дефицитът на имоти в града.

На последните етажи на постройките ще има пентхауси. Всеки ще е с разгъната застроена повърхност от 600 кв.м. До тях ще се стига с панорамен асансьор. На партерните етажи ще има заведения за хранене, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. Детските площадки, зоните за отдих и велоалеите ще бъдат ситуирани в целените зони. В комплекса няма да бъдат допускани коли. За задачата ще бъдат построени надземни и подземни паркинги. Предвижда се и основаването на „ зелена връзка “ сред два централни булеварда – „ България “ и „ Марица “.

Проектът, който ще се построява на три стадия. Първият стартира през декември 2021 година и ще бъде приключен до две години и половина. В този интервал ще бъдат издигнати три здания, както и прилежащите подземни и наземни паркинги, приложим зелен покрив и нужните механически уреди за застраховане на постройките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР