Плодовете винаги са се смятали за един от важните елементи,

...
Плодовете винаги са се смятали за един от важните елементи,
Коментари Харесай

Пълнее ли се от фруктозата в плодовете?

Плодовете постоянно са се считали за един от значимите детайли, които са наложителни, в случай че се храните здравословно. Много от хората, които са на диета, се питат дали фруктозата в плодовете не им пречи да отслабнат, изключително в случай че ги ядат преди сън.

Причината да се появят тези изказвания е фактът, че в част от плодовете и в частност тези, които имат доста фруктоза, се съдържа и огромно количество захар.

Още в 15 век известния лекар Парацелз е приказвал за това, че единствено в случай че консумирате даден артикул в умерени дози, то единствено тогава той е потребен за организма. Този принцип може с цялостна мощ да се употребява и за плодовете.

Може ли да се напълнее от плодовете с високо наличие на фруктоза?

И по този начин, за плодовете се приказва с отрицателен акцент от време на време, защото те съдържат по този начин наречените елементарни захари. Тези субстанции нямат добра известност и в това няма нищо необичайно. Те способстват за това да се измива калцият от костите, унищожават имунната система, спомагат за образуването на кариес по зъбите и с изключение на всичко това провокират приучване към тях и даже взаимозависимост.

 Фруктоза в плодовете

Простите захари влияят на лептина, а точно хормона, който контролира апетита. С други думи, тези субстанции докарват организма до това, че когато употребявате сладко, то вие отново ще се чувствате гладни, защото не засищат. Тук обаче е значимо да вметнем, че има голяма разлика от естествената фруктоза и изкуствената в храните.

Проблемите, които са свързани с простите захари, идват при нас дружно с развиването на цивилизацията. Именно тогава производителите са разкрили това, че индивида на драго сърце си купува сладко, захар и точно по тази причина са почнали да го прибавят на всички места, даже и да е в дребни количества.

Днес може да се откри освен в сладките произведения, само че даже и в сосовете или готовите ястия, които се продават в супермаркета. Ние непрекъснато сме изложени на действието на простите захари, което е най-прекият път да сме подвластни от тях.

Захар в плодовете

Ако плодовете съдържат елементарни захари, то значи ли това, че би трябвало да се откажем от тях? НЕ! Разликата сред шоколадовата пастичка и натуралните плодови е такава, че с първите получаваме по този начин наречената изолирана захар „ в компанията “ на други нездравословни субстанции. В тези блага на природата с изключение на плодова захар има хранителни субстанции: витамини, минерали, ензими, фитосъединения и други биологично дейни скъпи субстанции.

 Фруктоза или елементарни захари

Каква е обаче повода фруктозата в плодовете да се приема от някои хора за доста нездравословна освен в случай че се пробвате да отслабнете, само че и като цяло?

И по този начин, повода за това е, че в последните години се пропагандира това, че фруктозата може да се употребява като сурогат на захарта за подслаждане на питиета да вземем за пример. За страдание обаче пречистената фруктоза не е по никакъв начин здравословна, защото нейният остатък натоварва доста черния дроб, покачва равнището на триглицериди и води до по този начин нареченото абдоминално затлъстяване. Но тук е значимо да вметнем обстоятелството, че фруктозата в плодовете не оказва такова влияние, защото един тип се " потиска " от микро- и макроелементите, а също по този начин и от фибрите, които се съдържат в тях.

Именно по тази причина, в случай че сте на диета, то не трябва да се притеснявате по тази причина дали ще напълнеете от плодовете. Важно е въпреки всичко да помните това, че всеки един артикул би трябвало да се използва в умерени количества, защото единствено тогава той е доста потребен за организма ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР