Плодовете са голяма част от всяко едно здравословно меню. Те

...
Плодовете са голяма част от всяко едно здравословно меню. Те
Коментари Харесай

Плодове с високо съдържание на въглехидрати

Плодовете са огромна част от всяко едно здравословно меню. Те са богати на витамини, минерали, фибри и други потребни субстанции, от които нашите тела се нуждаят. Много от тях също съдържат антиоксиданти, които могат да ни предпазят от рак.

Естествено, като със всяка друга храна, и тук не би трябвало да се прекалява. По-голямата част от тях съдържат огромни количества захари, а затова са богати и на въглехидрати. Множество диети отхвърлят яденето на плодове или на множеството от тях тъкмо заради наличието на захар и въглехидрати.

Ако не се стремите да отслабнете, хубаво е да ядете задоволително плодове дневно освен тъй като са потребни. Има и друга причина - богатите на въглехидрати плодове са добър източник на сила.

Кои са плодовете с високо наличие на въглехидрати, вижте по-долу:

Банани - един приблизително огромен банан съдържа 27 г въглехидрати. Освен това съдържа голям брой здравословни фибри, минерали и витамини, които оказват помощ за предотвратяване на сърцето.

 стафидите са богати на въглехидрати

Стафиди - като се изключи че са богати на въглехидрати, стафидите съдържат фибри, които спомагат за салдото на кръвната захар. В тях също има здравословни количества калий и желязо.

Манго - огромна част от тропическите плодове съдържат огромни количества захар и затова въглехидрати. В мангото се съдържат огромни количества витамини С, А и В6.

Ананас - също като мангото и ананасът съдържа огромни количества въглехидрати и витамин С. Той обаче също по този начин може да ви набави и нужното количество магнезий.

Ябълка - един от плодовете, които също имат високо наличие на въглехидрати (колкото и да не ни се вярва). Това е по този начин, тъй като ябълката има и високо наличие на фибри. В същото време тя е и мощен антиоксидант и поддържа вярното действие на имунната ви система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР