Плодовете и зеленчуците са сред най-често използваните храни в ежедневието

...
Плодовете и зеленчуците са сред най-често използваните храни в ежедневието
Коментари Харесай

Знаете всичко за плодовете? Помислете пак!

Плодовете и зеленчуците са измежду най-често употребяваните храни в всекидневието ни, само че има неща, които е хубаво да знаете освен като потребна и забавна, само че също по този начин като животоспасяваща информация.

1. Ягодите са единственият плод, чиито семена не се намират вътре в него, а са ситуирани по повърхността му.

2. Половин грейпфрут може да ви достави 100 % от нужната ви доза витамин С за целия ден. Препоръчително е обаче, когато сте заболели да се снабдявате с витамин С по различен метод, тъй като в композиция с избрани лекарства грейпфрутът става рисков и може да се стигне даже до съдбовен край.

3. Ябълките не съдържат кофеин, само че яденето на една ябълка заран работи на организма по същия метод, както и чаша кафе.

4. Харесваните и по този начин известни млечно-цитрусови смутита водят до киселини в стомаха. Млякото като цяло е артикул, който затруднява храносмилането и се разгражда по-бавно, а когато се смеси с цитрус то се пресича в стомаха заради високата киселинност и води до формиране на киселини и газове. Същото се случва и при комбинирането на кисело мляко с плод.

5. Авокадото е плод, само че той в действителност не съдържа захар.

 Грозде

6. Ако сложите грозде в микровълнова печка, то ще експлодира незабавно.

7. Най- употребяваният плод в света е доматът. Правилно сте прочели - доматът в действителност не е зарзават.

8. При дефицит на калций в тялото ви не е наложително да се обръщате незабавно към млякото и млечните артикули. В една чаша сушени смокини има тъкмо толкоз калций, колкото има и в същото количество мляко.

Изключително вкусни и потребни са, само че отново би трябвало да внимавате с използването им, тъй като с изключение на калций в тях има и доста захар и много огромно количество калории.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР