Плевен. Общото събрание на Факултет Медицина“ на Медицински университет (МУ)

...
Плевен. Общото събрание на Факултет Медицина“ на Медицински университет (МУ)
Коментари Харесай

Новият декан на Факултет „Медицина“ при МУ - Плевен е доцент Сергей Илиев

Плевен. Общото заседание на Факултет „ Медицина “ на Медицински университет (МУ) - Плевен избра нови органи на ръководство за идващия мандат от 4 години - 2021-2025. Това оповестиха от пресцентъра на университета . Новоизбраният декан е доцент доктор Сергей Илиев, Ръководител на катедра „ Пропедевтика на хирургическите заболявания “ и Началник на Отделение по колопроктология и гнойно-септична хирургия към УМБАЛ „ Д-р Г. Странски “ – Плевен. Той поема ръководството от проф. доктор Аспарух Аспарухов, доскорошен декан на Факултет „ Медицина “.

Пред делегатите на Общото заседание доцент Илиев показа мандатната си стратегия и визията си за развиване и ръководство на Факултета по медицина. За мото на ръководството си той е избрал мисълта на Сенека: „ Учи се от предишното, гради сегашното, предвиждай бъдещето “. Основна цел на мандата на ръководство е издигането на имиджа на Факултет „ Медицина “ и МУ - Плевен в изискванията на конкурентна среда и одобряването им като водач на пазара на здравното обучение. В тактиката за развиване и ръководство доцент Илиев очерта няколко основни момента: разработване на дълготрайна маркетингова тактика за набиране на готови и стимулирани студенти от България и чужбина; ангажиране на преподаватели, студенти и администрация в провеждането на целогодишна дейна кандидатстудентска кампания; основаване на „ Център за студентско подкрепяне “ за съвещания на студентите от друг темперамент (медицински, психически, финансови и др.); възстановяване на възрастовата конструкция на университетския състав; привличане на млади преподаватели и стимулиране на научното им развиване и академично израстване. Главна цел на ръководството ще бъде и включването на Центъра за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия “ Леонардо да Винчи в Националната пътна карта (2017-2023) на научната инфраструктура. Ще се акцентира доста и на разгръщането на активността на департаментите в границите на Центъра за подготвеност - „ Персонализирана медицина “ „ 3D Медицина “, „ Минимално инвазивна хирургия “ и „ Роботизирана хирургия “. Стратегическа цел е одобряването на Учебния пробен център по ендоскопска хирургия като новаторски, високотехнологичен и модерно основан център, интегриран с национални, европейски и международни центрове.

Доцент Илиев е ученик на Медицински университет – Плевен със компетентност Хирургия. Доцент е по научната компетентност „ Обща хирургия “, придобил научната степен „ Доктор “ по хирургия. Член е на Българското Хирургично Дружество, Българското Дружество по Парентерално и Ентерално хранене, на Европейската Асоциация по Колопроктология, на Европейската Асоциация по Клинично Хранене и Метаболизъм (ESPEN), на Европейската Асоциация по Невроендокринни Тумори (ENETS), на Националния Съсловен Съюз на Лекарите - хирурзи и на Националния Борд по Хирургия. Доцент Илиев е Председател на Етичната комисия към БЛС - клон Плевен и е рецензент на списание „ International Journal of Surgery and Medicine ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР