Плесенните гъби от рода Aspergillus съдържат вещества, които могат да

...
Плесенните гъби от рода Aspergillus съдържат вещества, които могат да
Коментари Харесай

Учени: Плесени могат да спрат коронавируса

Плесенните гъби от рода Aspergillus съдържат субстанции, които могат да спрат размножаването и действието на. До този извод е стигнала група учени от Южноуралския държавен университет (SUSU), Федералния селски университет на Пернамбуко в Бразилия, индийските университети в Амити и Делхи и Университета на Квазулу-Натал в Южна Африка, оповестява ТАСС, цитирайки обява на вестник „ Известия “.

" Проучихме плесени Aspergillus, които са натурален артикул. Това са същите гъбички, които предизвикват увреждане на белите дробове. Няма късмет за развиване на микоза при потребление на лекарството. Това са нискомолекулни съединения, преди малко изолирани от плесента, които не могат да се възпроизвеждат ", сподели ръководителят на Изследователската лаборатория за компютърно моделиране на медикаменти на ЮГУ Владимир Потьомкин, съобщи БГНЕС.

Както изяснява ученият, молекулярния механизъм на деяние на веществата от гъбичките Aspergillus се крие във обстоятелството, че лекарството образува комплекс с протеаза (ензими, които разграждат пептидни връзки в протеиновите молекули) и РНК репликаза, която е виновна за размножаване и адаптиране към организма-гостоприемник. След това блокира тяхната интензивност.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Астробиолозите са открили, че спорите на рисковата черна п...

Изследваните съединения могат да се борят с вирусите, само че в дребни дози те нямат стремежи резултат, споделят учените пред вестника. Южноуралският държавен университет към този момент е пресметнал нужната централизация на веществото за битка с SARS-CoV-2. Сега прогнозата ще бъде тествана в университета в Делхи in vitro, т.е. на ферментирали култури. В университета в Пернамбуко учените ще прегледат резултатите на съсредоточените субстанции върху инфектираните животни.

" Веднага откакто бъдат получени окончателните резултати от тези изследвания, нашият екип е подготвен да стартира да модифицира плануваните медикаменти. Дори можем да сменяем съществуващото лекарство за COVID-19 с по-активно, по-малко токсично и с по-кратка дълготрайност на деяние ", изясни Потьомкин.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР