Пленарно заседание днес няма да има, след като парламентът не

...
Пленарно заседание днес няма да има, след като парламентът не
Коментари Харесай

Без заседание в Народното събрание днес, няма кворум

Пленарно съвещание през днешния ден няма да има, откакто Народното събрание не съумя да събере кворум за започване на съвещанието. Вчера парламентарната група на Българска социалистическа партия не се записва за съвещанието. Това направи и през днешния ден, а при повторният опит блокира и електронната система за отчитане.

" Прекратете регистрацията, рестартирайте системата. Да не се наложи да ви броим човек по човек, тъй като би трябвало бързо да излезете от залата. Изчакайте малко. Колеги, дано да опитаме още веднъж. Няма кворум. Няма да заседаваме през днешния ден сътрудници. Следващо постоянно пленарно съвещание другата сряда в девет часа ", сподели още ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, представена от БНР.

По стратегия през днешния ден Народното събрание трябваше да ратифицира Доброволното съглашение с Европейската комисия по SURE - Европейския инструмент за краткотрайна поддръжка след рецесията с COVID-19. Общият бюджет е 100 милиарда евро. Финансовата помощ ще се отпуска под формата на заем до края на 2022 година. Европейска комисия ще набира средства от финансовите пазари, с цел да ги дава на държавите-членки. С доброволното гаранционно съглашение в Република България ще поеме обвързване при поискване да дава неотменими и безусловни гаранции в оптимален размер от над 210 000 лв..

На първо четене трябваше да бъдат разисквани и промени в Закона за персоналните документи.

Трима министри трябваше да вземат участие в парламентарния надзор. Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов щеше да дава отговор на въпроси на Българска социалистическа партия по отношение на проблемите на хората със характерни болести и ограниченията, които министерството на опазването на здравето ще предприеме за решаването им. Министърът на околната среда и водите Емил Димитров щеше да отговори на въпрос по отношение на реализирането на краткотраен и първокласен надзор на водата в река Марица. В парламентарния надзор трябваше да взе участие и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР