Племенник на чеченския лидер Рамзан Кадиров става ръководител на руския

...
Племенник на чеченския лидер Рамзан Кадиров става ръководител на руския
Коментари Харесай

Скъпият племенник на Рамзан Кадиров поема контрола на Danone в Русия

Племенник на чеченския водач Рамзан Кадиров става началник на съветския филиал на Danone, заяви Reuters.

32-годишният Якуб Закриев заема поста общоприет шеф на Danone Русия, демонстрира базата данни SPARK на Интерфакс за откриване на информация за фирмите в Русия.

Назначението беше доказано от Ахмед Дудаев, министър на националната политика, външните връзки и информацията на Чечения.

" Изборът му за общоприет шеф на " Данон Русия " демонстрира, че представителите на екипа на президента на Чечня и Герой на Русия Рамзан Ахматович Кадиров са надарени и сполучливи мениджъри ", съобщи Дудаев в Telegram. " Той има голям опит в работата си на най-отговорни позиции ", добавя той

Засега коментар от страна на Закриев няма.

Назначението му идва откакто Кремъл подреди на страната да поеме краткотрайно контрола върху бизнеса на френския производител на кисело мляко. Освен върху Danone, страната е поела контрола и върху каузи на бирената компания Carlsberg в локална пивоварна, съгласно декрет, подписан от президента Путин.

Кадиров, непосредствен съдружник на Владимир Путин, назовава Закриев в обществените медии " безценен племенник ". Той е наследник на Зулай, една от по-големите му сестри и учи стопанска система в Московския държавен университет.

Той заема редица публични длъжности в чеченското държавно управление от 2013 година, когато е назначен за заместник-ръководител на администрацията на ръководителя на Чечения и на държавното управление на Чечения. От 2018 до 2020 година Закриев е кмет на чеченската столица Грозни.

От февруари до ноември 2020 година е назначен за началник на администрацията на ръководителя и на държавното управление на Чечня. През 2020 година е става заместител министър-председател на Чечения и министър на земеделието. От понеделник към този момент не е министър на земеделието.

Поверяването на френския филиал в ръцете на Закриев демонстрира забележителното въздействие на Кадиров, наследник на някогашния чеченски президент Ахмад Кадиров, който беше погубен при бомбен атентат в Грозни през 2004 година, напомня Reuters.

От началото на съветската инвазия в Украйна, редица западни компании напуснаха Русия, а някои активи бяха сложени под държавно ръководство. Близки съдружници на Путин получиха всекидневен надзор, отбелязва Reuters.

След напускането на западните вложители, страната получава номинален надзор, само че тези, които са назначени от нея да ръководят активите, получават ефикасен надзор, придобивайки голяма власт над съветската стопанска система, изяснява организацията.

Назначаването на племенника на Кадиров бележи края на 30-годишния съветски опит на основаната в Париж компания за кисело мляко, която година след разпадането на Съветския съюз през 1991 година открива магазин наоколо до Червения площад.

Когато хаосът от 90-те години на предишния век се успокои, Русия и някогашният Съветски съюз бяха възприети като огромен евентуален пазар, с релативно ниско ползване на млечни артикули по европейските стандарти и с избухлив растеж на покупателната дарба. В годините на взрив Danone търси съюзи с огромни локални играчи, като в последна сметка придобива най-малко една пета от съветския пазар на млечни артикули.

Това продължава до момента в който не избухва войната.

Нахлуването в Украйна накара Съединени американски щати и техните съдружници да наложат най-строгите наказания в актуалната история на Русия и нейния бизнес хайлайф - стъпки, които Путин дефинира като оповестяване на икономическа война. Той съобщи, че Русия не се нуждае от Запада, ще разчита на личните си големи запаси и се ориентира към Китай и други сили.

Междувременно, съдружниците на Путин Юрий и Михаил Ковалчук са декларирали интерес към дъщерното сдружение на Carlsberg's – Baltika, което е основано в Санкт Петербург, заяви Financial Times, базирайки се на двама източници, осведомени с въпроса.

Руският вестник " Ведомости ", базирайки се на федералната държавна организация за недвижими парцели " Росимущество ", заяви, че Таймураз Болоев, който е управлявал Baltika от 1991 година до 2004 година, към този момент е назначен за президент на компанията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР